Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

S-a dat startul in competitia internationala ACM

16 Octombrie 2008



IBM si Asociatia pentru Masini de Calcul ( ACM) au anuntat startul fazei regionale a concursului ACM International Collegiate Programming Contest ( ICPC)- Europa de Sud-Est- pentru calificarea la cea de a 33-a editie, ce se va desfasura in perioada 16-19 octombrie 2008 la Universitatea Politehnica din Bucuresti, IBM fiind sponsorul acestei competitii la nivel mondial.
Cunoscuta si sub numele de “Batalia creierelor”, competitia solicita studentilor sa rezolve probleme din lumea reala, complexe, sub presiunea unui timp limita de 5 ore, folosind tehnologia open-source si metode de programare avansate. Romania participa din 1994 la acest concurs si va fi reprezentata in faza regionala de 22 de echipe, provenind din facultati de profil. Cea mai buna clasare reusita in istoria participarilor romanesti este un loc III in finala mondiala din 2005, desfasurata la Shanghai, China.
“Acest concurs pregateste generatia urmatoare de lideri in domeniul tehnologiei informatiei, generatie ce are nevoie de o baza solida de cunostinte, atat in tehnologie cat si privind mediul de afaceri, pentru a genera schimbari pozitive in societate. Mai presus de orice, IBM intelege importanta investitiilor facute in tineri foarte talentati, pentru viitorul industriei noastre si al intregii lumi. In contextul unei economii globale, talentul este cel ce raspunde provocarilor complexe din domeniul afacerilor”- a declarat Mihai Tudor, Country General Manager, IBM Romania.
Concursul va reuni in acest an peste 6.500 de echipe, reprezentand 1.821 de universitati din 83 de tari. Selectiile regionale au inceput in 13 septembrie in regiunea Pacificului de Sud si vor dura pana in ianuarie, cuprinzand toate continentele. In finala mondiala din 22 aprilie 2009 si care va fi gazduita de KTH- Royal Technical University din Stockholm, Suedia, se califica numai 100 de echipe, fiecare echipa fiind formata din 3 studenti. Fiecare regiune are alocat un numar strict de reprezentanti in finala, in functie de numarul participantilor la selectii si al rezultatelor anterioare. Departajarea echipelor se face pe baza numarului de probleme rezolvate, a incadrarii in timpul alocat rezolvarii fiecarei solicitari si a penalizarilor pentru solutiile incorecte, verificate in timp real de juriu.
“Parteneriatul dintre ACM, IBM si universitatile din intreaga lume a devenit o forta in promovarea educatiei si a inovatiei in stiinta calculatoarelor si in inginerie. IBM promoveaza excelenta in domeniul tehnologiei informatiei fiind prezent in toate universitatile din tara atat prin programul Initiativa Academica cat si prin crearea de laboratoare moderne, unde studentii si doctoranzii au acces la cea mai performanta tehnologie in domeniu”- Prof. Nicolae Tapus, Pro-rector al Universitatii Politehnice din Bucuresti.
Pentru mai multe informatii despre concurs puteti accesa www.ibm.com/university/acmcontest , o arhiva a problemelor propuse spre rezolvare de-a lungul editiilor regionale fiind disponibila la adresa www.acm.ro .



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite