Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ERP-ul între garanţie şi mentenanţă

18 Decembrie 2008




Implicarea beneficiarului


Importanţa pe care clientul o acordă mentenanţei şi, implicit, contractului care gestionează aceste servicii poate fi capitală pentru buna exploatare a unui ERP. Lipsa unui suport de calitate reduce mult din valoarea pe care o aplicaţie ERP o poate livra beneficiarului şi a devenit, alături de creşterea şi trasformarea organizaţiei, unul dintre cele mai frecvente motive de renunţare la o aplicaţie sau un vendor în favoarea altuia. „Şi clienţii au responsabilitatea înţelegerii faptului că un sistem ERP fără un suport de calitate îşi diminuează valoarea la jumătate. În ultima perioadă, există tot mai mulţi clienţi care migrează la sistemul nostru din cauza serviciilor de slabă calitate primite de la vechiul furnizor. Aceştia sunt clienţi care au înţeles din propria experienţă că nu preţul este criteriul absolut de evaluare a unui serviciu. Datoria furnizorului este să creeze un mediu de lucru performant, în care oamenii cu înaltă specializare să se dezvolte permanent, să aibă o rată redusă de rotaţie a personalului. Fără oameni bine pregătiţi şi cu experienţă, serviciul de calitate este un ideal de neatins“, consideră Lori Haiducescu.


Pricing


Modul de calcul generic pentru plata serviciilor de mentenanţă stabilite printr-un contract anual are la bază un procent din valoarea licenţelor vândute în cadrul proiectului. În multe situaţii se ţine cont totuşi de complexitatea serviciilor oferite şi de SLA-ul (Service Level Agreement) aferent. Una dintre excepţii este BitSoftware, care nu percepe costuri pentru licenţele ERP-ului Socrate, acesta fiind în regim open-source, iar suportul se tarifează în funcţie de numărul de utilizatori şi de nivelul de suport solicitat.


Pentru majoritatea companiilor, intervenţiile care nu sunt acoperite de contractul anual se tarifează în funcţie de timpul necesar pentru intervenţie şi calificarea personalului implicat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Marius Arghileanu
Foarte, foarte bine documentat acest articol. Mi-ar fi placut sa descopar astfel de surse de informare si acum 5-6 ani cand am implementat pentru prima data un sistem erp https://www.transart-erp.ro in compania la care eram in acel moment manager.
30 Octombrie 2018, 10:21:38