Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Despre oameni şi tendinţe – sau navigând între timpuri şi modele (II). Interviu cu Marcelina Joavină

19 Decembrie 2008




MW: Dă-ne un exemplu de profesionist de care ai auzit recent.


M.J.: Am un coleg al cărui frate, la numai 30 de ani este cotat precum Ceasornicarul nr. 6 al lumii, care-i uimeşte pe elveţieni, care va deschide o şcoală, care este Restauratorul oficial al Muzeului Ceasului din Ploieşti... iată, ei sunt printre noi, trebuie numai să-i încurajăm să iasă la rampă, copiii acestei ţări au nevoie de modele din toate profesiile, aşa îşi vor găsi calea... iar munca trebuie să redevină valoarea supremă prin care se atinge progresul, bunăstarea, cunoaşterea, civilizaţia.


MW: Muncă, muncă... dar ce faci în timpul liber?


M.J.: Nu am timp liber, dar de câte ori îl plănuiesc, practic yoga, înotul, dansul şi hoinăreala în aer rece.


Carte de vizită Marcelina Joavină


Interlocutoarea noastră de la rubrica de interviu este licenţiată în matematică şi în Finanţe-Bănci, cu MBA luat la Henley Management College,UK. Marcelina Joavină are şi expertiza profesională tot una foarte specială, lucrând pentru supercompanii ca IBM, SAP, Oracle, Microsoft, MiSys, Deloitte Touche, în sfere de activitate precum: Software, Aplicaţii, Consultanţă, Vânzări, Management.


Sunt câteva meserii în care este obligatoriu să «te reciclezi», altfel nu mai poţi să le practici. Marcelina Joavină este un exemplu viu de «studentă permanentă», fără scoatere din producţie, pentru că a urmat de-a lungul anilor nenumărate cursuri, cu un interes obsesiv pentru perfecţionare şi cu o putere de muncă ieşită din comun. Câteva exemple de cursuri preferate (Change management -MBA, HMC, UK, Negocieri în medii complexe - Harvard Law School) ca şi articolele din rubrica «Gazeta de Management» găzduită de revistă atestă înclinaţia către problemele ridicate de management.



Marcelina Joavina



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite