Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

64% din traficul mobil global va fi video

16 Februarie 2009



Compania Cisco a anunţat recent rezultatele studiului intitulat Cisco® Visual Networking Index (VNI) Mobile Forecast for 2008-2013, care furnizează o gamă de rezultate privind tendinţele comunicaţiilor IP determinate în mare parte de utilizarea tot mai extinsă a aplicaţiilor de bandă largă mobilă.
Conform studiului, până în anul 2013, traficul mobil global va depăşi 2 exabytes*/lună. Traficul mobil de date la nivel global a atins 1 exabyte/lună în jumătate din timpul corespunzător traficului fix de date. Până în anul 2013, aproape 64% din traficul mobil global va fi video, se mai arată în studiu. În perioada 2008-2013, traficul mobil de conţinut video va avea o rată de creştere anuală de 150%. De asemenea studiul a mai arătat că până în anul 2013, traficul dispozitivelor mobile de bandă largă cu viteze mai mari de 3G şi al modemurilor wireless ale laptopurilor va reprezenta peste 80% din traficul mobil global, iar America Latină va avea cea mai mare creştere a traficului mobil (166%), urmată de zona Asia-Pacific (146%).
„Creşterea estimată a traficului de conţinut Rich Media mobil indică o tranziţie inevitabilă la 4G.. Această tranziţie va cauza o concentrare a industriilor de profil asupra reţelelor all-IP”, a declarat Suraj Shetty, Vice President of Service Provider Marketing.



*1 exabyte este echivalent cu: 1 miliard de gigabyte; 1.000 de petabyte; 250 de milioane de DVD-uri.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite