Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Consultare publica asupra Legii reutilizarii informatiilor din institutiile publice

25 Februarie 2009



MCSI a anuntat lansarea procedurii de consultare publica pentru adoptarea proiectului de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 109/2007 privind reutilizarea informatiilor din institutiile publice (care poate fi accesata la adresa www.mcti.ro/index.php?id=16&lege=490).
Legea nr. 109/2007 face referire la reutilizarea libera a documentelor detinute de institutiile publice, precum si la conditiile pentru reutilizarea documentelor. Conform Articolului 13 (1), accesul la informatiile destinate reutilizarii este gratuit. Institutiile publice pot sa puna la dispozitia solicitantului informatiile solicitate integral sau partial (exceptiile fiind legate de cazul in care informatiile solicitate cuprind si parti asupra carora un tert detine drepturi de proprietate intelectuala).
Actul prevede ca, pentru organizarea si asigurarea reutililizarii informatiilor, institutiile publice au obligatia de a organiza structuri specializate in cadrul compartimentelor de informare si relatii publice sau de a desemna persoane cu atributii in acest domeniu, precum si de a organiza puncte de informare-documentare.
Conform legii, institutiile au obligatia de a face public si de a actualiza un tabel care sa cuprinda categoriile de informatii destinate reutilizarii, cele mai importante documente din categoriile respective, numele si datele de contact ale persoanelor responsabile. Solicitarile pentru reutilizarea documentelor se fac in scris, iar daca institutiile dispun de dotarile tehnice necesare ele sunt obligate sa posteze pe pagina proprie de internet modelul de cerere si sa asigure inregistrarea acesteia electronic. Conform formularului de cerere, informatiile pot fi solicitate in format electronic pe o adresa de e-mail, doar daca se solicita documente in format electronic. Legea prevede emiterea unui raspuns la solicitare in termen de 20 sau maximum 40 de zile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite