Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Romania, azimut Internet

17 Noiembrie 2004




Astral Telecom ofera pachetele Astral OnLine, Astral Dial Up, etc. Conexiunea prin Astral OnLine se face la o viteza de pana la 256Kbps, iar calitatea este perceputa in cazul descarcarii de fisiere mari, imagini, fotografii, jocuri, carti, fisiere audio si video. Pretul abonamentului variaza intre 12 $ (optiunea Start) si 29 $ (optiunea Nelimitat). in cazul pachetului Astral DialUp, viteza de conectare este de pana la 64 kbps sau 128 kbps in cazul conexiunilor de tip dial-up ISDN. Pretul abonamentului variaza de la 2 $ (optiunea Postman) la 12 $ (optiunea Full).


Oferta companiei RDSNet (Romania Data Systems) cuprinde conexiuni broadband si dial-up. Una dintre conexiunile broadband este cea prin fibra optica, bazata pe conversia impulsurilor electrice in lumina. Aceasta este transmisa prin manunchiuri de fibre optice pana la destinatie, fiind reconvertita in impulsuri electrice. RDSNet dezvolta reteaua nationala de fibra optica, in lungime de peste 2500 Km, cu o capacitate totala de transfer de 2,5Gbps. S-au pus la punct retele metropolitane de fibra optica MAN (Metropolitan Area Network). Conexiunea prin cablu TV este cea mai accesibila modalitate de conectare broadband, cu viteza maxima de transfer de 38 Mbps. Conexiunea prin modem radio ofera facilitatile specifice broadband-ului (aplicatii complexe, transfer de date la viteza mare, conexiune permanenta si sigura). Modemul radio instalat la computer preia si transfera fluxul de Internet dinspre si catre alt modem radio. Conexiunea poate fi instalata indiferent de distanta fata de nodurile retelei de fibra optica.


Idilis ofera conexiuni cu o capacitate de trafic de 100Mbps. Monitorizarea traficului se face prin acces la interfata MRTG (Multi Router Traffic Grapher) si se utilizeaza echipamente Cisco, Tellindus Cisco si Allied Telesyn. Idilis ofera serviciile Acces Dedicat si VPN (Virtual Private Network). Conectarea se realizeaza prin Serviciul Broadband SHDSL (Symmetric High Bitrate Digital Subscriber Loop), cu latimi de banda cuprinse intre 32Kbps si 2.3 Mbps si taxa de instalare de 350 EUR si prin serviciul Broadband ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), cu latimi de banda cuprinse intre 32Kbps si 8Mbps si taxa de instalare de 250 EUR. Pentru conexiunea prin fibra optica, latimile de banda sunt cuprinse intre 32Kbps si 155Mbps.


Serviciul Wireless Idilis opereaza in benzile de frecventa de 3.5 GHz si 23 GHz folosind infrastructura Equant Romania. Latimile de banda sunt cuprinse intre 32Kbps si 256Kbps. Se utilizeaza antene radio Alvarion si instalarea costa 200 EUR.


Internetul are un rol determinant in asigurarea legaturilor stiintifice, de afaceri, bancare sau de alta natura intre persoane si institutii. Sute de milioane de calculatoare sunt interconectate in „Cyberspace“ (termen inventat de William Gibson in romanul „Neuromancer“). Specialistii cauta si gasesc rapid solutii tehnice pentru dezvoltarea capacitatii de comunicatie si pentru sporirea calitatii serviciilor teleinformatice oferite, iar societatea se adapteaza noilor tehnologii informatice, intr-o era a calculatoarelor si comunicatiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite