Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

Media convertoarele ATI au devenit ,,energy saver,,

05 Martie 2009



Allied Telesis a lansat trei noi produse pentru conversia mediilor de transmisiune, AT-MCF2300, AT-MCF2032SP şi AT-MC605. Noile produse oferă funcţionalităţi îmbunătăţite faţă de predecesorii lor şi au fost proiectate pentru a oferi maximum de flexibilitate şi o depanare facilă. Cele trei noi produse din gama de media convertoare sunt dovada angajamentului Allied Telesis de a oferi soluţii proiectate in conformitate cu specificaţiile tehnologiilor ecologice – aşa-numitul concept „Green IT” - iar AT-MC605 este un produs special având un consum extrem de redus de energie certificat în conformitate cu standardele Energie Star.
AT-MCF2300 reprezintă un sistem administrabil şi compact de media convertoare ce asigură un nivel ridicat de funcţionare fără întreruperi (system uptime). Şasiul cu dimensiuni de 3RU poate găzdui pâna la 4 carduri multi-canal ceea ce înseamnă posibilitatea de a servi până la 48 de canale independente. Şasiul este adânc de doar 27,7 cm, oferind astfel cea mai mare densitate din piaţă pentru conversia de medii de transmisiune. Un modul opţional de administrare (management) permite o bună interacţiune asupra parametrilor funcţionali ai şasiului, în timp ce modulele de alimentare redundante de tip “hot-swapp” asigură un maxim de funcţionare neîntreruptă (system uptime). Alături de sursele de alimentare electrică, toate cardurile de serviciu, cât si modulul de administrare (management) suporta facilitatea de “hot-swap” (înlocuirea acestora în timp ce sistemul este operaţional, evitându-se oprirea din funcţionare a sistemului).
AT-MCF2300 este un sistem uşor de instalat şi întretinut. Suportul oferit în timpul exploatării este simplificat deoarece înlocuirea oricărei componente a sistemului nu implică modificări ale parametrilor de funcţionare ale sistemului, acestea (valorile parametrilor de functionare) fiind transferate automat noii componente adăugate în sistem. Această facilitate are ca efect imediat reducerea timpilor morţi în funcţionare (downtime) şi nu necesită trimiterea de personal super-calificat la locul intervenţiei (prezenţa unui tehnician fiind mai mult decât suficientă).


AT-MCF2032SP este o nouă cartelă de serviciu care poate fi utilizată atât de sistemele AT-MCF2000 cât şi de noul şasiu AT-MCF2300. Noua cartelă oferă 12 canale de conversie Gigabit într-un spaţiu compact şi suportă toate modulele de fibră SFP cunoscute (module ce permit conectivitate Fast sau Gigabit Ethernet pentru fibra optică single-mode sau multi-mode ce vizează conexiuni de fibră duală sau single-BDM) corespunzătoare câte unui port de cupru 10/100/1000T. Întreţinerea e simplă, cardul ce înlocuie un altul defect copiind în mod automat parametrii de configurare ai cardului înlocuit.
AT-MC605 este un nou model de Extender Ethernet peste linii VDSL. Acest echipament înlocuie seria mai veche AT-MC601 (Provider Unit) şi AT-MC602 (Subscriber Unit) oferind transportul unor debite de date mai mari comparativ cu vechea serie. AT-MC605 operează conform standardului VDSL pe lungimi de 1,2 km având ca suport fizic linii telefonice de cupru şi este capabil să transporte cu debite de max.100Mbps pe distanţe scurte.
AT-MC605 oferă o flexibilitate sporită comparativ cu MC 601/602 deoarece acum nu mai este nevoie de două echipamente distincte, dedicate pentru fiecare punct terminus din reţea (pentru Provider Unit, respectiv Subscriber Unit), noul echipament putând fii instalat la ambele capete ale reţelei de acces.
Acest produs este destinat soluţiilor pentru medii de tip hotelier, campusuri şi în general acolo unde există o infrastructură de cupru pentru servicii de voce tradiţională (telefonie) şi nu se mai doreşte investiţia într-o reţea de date paralelă (o reţea care furnizează servicii de date pe un suport fizic distinct şi cu mijloace tehnice diferite decât în telefonie) .
Melvyn Wray, Senior Vice-Preşidente Marketing EMEA în cadrul Allied Telesis a subliniat: ”Beneficiile evidente ale noilor echipamente AT-MC605 , AT-MCF2300 şi AT-MCF2032SP sunt reprezentate de flexibilitatea şi uşurinta cu care pot fi exploatate, iar nivelul costurilor acestor echipamente este unul care pledează pentru abordarea unei astfel de soluţii dacă este să luăm în considerare şi momentul economic sensibil pe care îl traversăm în prezent.”
Cele trei produse sunt disponibile la vânzare începând cu luna Martie a acestui an.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite