Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

HX1- primul Cyber-shot cu senzor CMOS Exmor

25 Martie 2009



Noul model Cyber-shot HX1 de la Sony îmbina calitatea impecabila a imaginii, fotografierea ultra-rapida si functiile inovatoare, într-o camera foto digitala eleganta si extrem de usor de utilizat. Modelul de vârf din gama Cyber-shot prezinta sofisticate tehnologii optice, de captare si de procesare a imaginii, oferind posibilitati creative fara egal.
Cu performante de invidiat si un zoom optic puternic 20x, modelul HX1 este totodata foarte compact. Sony Cyber-shot HX1 este partenerul perfect pentru utilizatorii ce au nevoie de un aparat cu functii avansate si performante extraordinare, dar care doresc sa evite inconvenientele deplasarii cu un aparat DSLR si obiectivele aferente.
La baza noului model Sony Cyber-shot, sta senzorul de ultima generatie, CMOS ‘Exmor', cu o rezolutie de 9.1 megapixeli efectivi. Dezvoltata initial pentru modelele DSLR Sony Alpha, tehnologia ‘Exmor’ permite realizarea unor fotografii remarcabile, cu zgomot de imagine extrem de redus, în special la sensibilitati ISO ridicate.
În completarea puternicului procesor de imagine BIONZ, senzorul CMOS ‘Exmor’ permite fotografierea la rezolutie maxima, în rafala de pâna la 10 cadre pe secunda (maxim), folosind un obturator mecanic. Captura în rafala de 10 fps, mai rapida decât multe camere DSLR, este deosebit de utila pentru capturarea imaginilor de la evenimentele sportive sau de la evenimente cu multa spontaneitate, precum petrecerile prietenilor.


Imagini de o calitate extraordinara, plus fotografiere de mare viteza


Senzorul CMOS ‘Exmor’ permite fotografierea în doua noi moduri speciale, ce reduc semnificativ zgomotul de imagine, în special în conditii de lumina redusa. În cazul fotografierii unor subiecte statice, modul “Handheld Twilight” permite capturarea rapida a sase cadre, ce vor fi combinate în asa fel încât sa rezulte o singura imagine îmbunatatita, cu nivelul de zgomot de imagine semnificativ redus. În cazul în care subiectul se afla în miscare, modul “Anti Motion Blur” suprapune, de asemenea, sase cadre pentru realizarea unei imagini clare.
Multumita atât senzorului CMOS ‘Exmor’, cât si procesorului de imagine BIONZ, noul mod ‘Sweep Panorama’ este un nou mod de fotografiere destinat surprinderii de imagini impecabile ale unor peisaje uimitoare si panorame urbane, doar prin simpla apasare a butonului desclansator si miscarea camerei în plan orizontal sau vertical.

Sony Cyber-shot HX1 uneste o rafala din toate cadrele realizate, pentru o imagine finala panoramica, la înalta rezolutie. Imaginile pot fi redate pe ecranul LCD de 3 inci (7,6 cm) al camerei foto, prin folosirea functiei de scroll, dar si pe noile rame foto din seria S sau cu ajutorul consolei PLAYSTATION®3.

O premiera pentru seria Cyber-shot, obiectivul G a fost creat pentru a completa performantele extraordinare oferite de senzorul CMOS ‘Exmor’ si procesorul BIONZ.
Dezvoltat initial pentru gama de aparate foto profesionale Sony Alpha Digital SLR, obiectivul G încorporeaza lentile asferice si lentile ED (care previn aberatiile cromatice) pentru o precizie optica fara cusur. Utilizatorii vor beneficia de imagini la o rezolutie superba, cu minimizarea aberatiilor cromatice, indiferent de setarile aparatului, de la un superangular de 28mm pâna la un super tele de 560mm. Zoom-ul optic 20x ofera posibilitati numeroase de fotografiere, de la peisaje si surprinderea momentelor de fericire din familie pâna la capturarea detaliilor în cadrul evenimentelor sportive.
Modelul Cyber-shot HX1 reprezinta prima camera compacta Sony capabila de înregistrare video la rezolutie HD 1080/30p. Clipurile video filmate cu ajutorul Sony Cyber-shot HX1 redau detalii bogate, clare, precum si sunet stereo, cu o rata de afisare a imaginilor de 30 de cadre pe secunda.



Vizualizarea continutuluidirect pe televizor


Utilizatorii pot vizualiza clipuri si fotografii HD la o calitate deosebita pe un televizor BRAVIA sau pe un orice alt televizor HD Ready*. Functia BRAVIA Sync face posibila afisarea continutului redat de pe ecranul camerei pe ecranul televizorului, permitând controlul asupra prezentarilor, zoom-ului, informatiilor despre imagini si altor functii, cu ajutorul telecomenzii BRAVIA.
Modelul Cyber-shot HX1 face incredibil de usoara realizarea de fotografii impecabile, fara a avea grija setarilor corecte ale aparatului. Functia de recunoastere inteligenta a scenei este completata de functia de detectie a zâmbetului. Fotograful va surprinde automat cele mai frumoase zâmbete, chiar în situatii de iluminare dificile, precum amurguri sau iluminare din spate.
LCD-ul orientabil de 3 inci (7,6 cm) ofera mai multa flexibilitate pentru încadrarea confortabila a fotografiei, din orice pozitie s-ar afla utilizatorul. Tehnologia Clear Photo LCD Plus afiseaza imagini de calitate si cu un contrast uimitor, la o rezolutie de 230.000 pixeli, capabila sa surprinda cele mai fine detalii.
O rotita de tip “jog” simplifica selectarea si ajustarea setarilor camerei prin rotire si apasare. Pentru un plus de ergonomie, Cyber-shot HX1 beneficiaza de un buton programabil, in stil DSLR, pentru acces rapid la functia de detectie a zâmbetului, balansul de alb sau controlul expunerii.


Modelul Cyber-shot DSC-HX1 va fi disponibil de la începutul lunii mai 2009.


Senzor CMOS ‘Exmor’de 9.1 megapixeli efectivi pentru fotografiere rapida si zgomot redus de imagine
Fotografiere rapida în rafala, de pâna la 10 cadre pe secunda
Obiectiv G de calitate premium, superangular, de 28 mm cu zoom optic 20x
Filmare HD 1080/30p cu sunet stereo la 30 de cadre pe secunda
Mod panorama în camera, prin realizarea în camera a unui colaj de imagini pentru panorame extra largi
Ecran LCD rabatabil Clear Photo Plus, de 3 inci (7,6 cm)



Tags: camere foto, Sony, HX1

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Bold Alexandru
Doresc sa achizitionez apratul cat mai repede posibil.Va rog sa ma tineti la curent cu momentul aparitiiei lui, si locul de unde poate fi cumparat.Respect brand'ul si sunt convins de caliatatea lucrurilor facute de acest brand.Va multumesc!
02 Aprilie 2009, 08:00:23
Emma
Doresc sa stiu pretul aparatului cat mai repede posibil daca se poate. Multumesc!
22 Decembrie 2009, 01:38:12