Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Intel anunta revolutia Xeon 5500

31 Martie 2009



Intel Corporation a lansat Seria Intel Xeon 5500, compusa din 17 noi procesoare din gama Enterprise, prezentate de catre oficialii companiei drept cele mai revolutionare procesoare Intel pentru servere, de la lansarea pe piata a procesorului Intel Pentium Pro, in urma cu aproape 15 ani.
Conform lui Catalin Morosanu, Strategic Alliance Manager Multi National Customers Intel EMEA, prezent la evenimentul de lansare din Romania, alaturi de Irinel Burlacu, Business Development Manager Intel Romania, a detaliat modul in care noile procesoare Intel vor juca un rol esential in eficientizarea utilizarii centrelor de date, ajustandu-se automat la niveluri specificate de utilizare de energie si permitand tranzactii si cautari in baze de date ale clientilor, oferind performante net superioare modelelor precedente si un consum de energie extrem de eficient pentru costuri reduse ale energiei. In completarea acestuia, Pawel Gepner, Platform Architecture Specialist Intel EMEA, a prezentat motivele pentru care seria de procesoare Intel Xeon 5500 a stabilit peste 30 noi recorduri mondiale, impunand noi standarde pentru performantele two-socket. (Benchmark-ul VMmark, care masoara performanta virtualizarii, mai multe platforme bazate pe seria de procesoare Intel Xeon 5500 au depasit recordurile anterioare cu pana la 150% fata de generatia anterioara de procesoare Intel Xeon 5400.)
Seria de procesoare Intel Xeon 5500 (nume de cod anterior ”Nehalem-EP”) integreaza mai multe tehnologii noi care imbunatatesc viteza si versatilitatea sistemului, printre care: tehnologia Intel Turbo Boost, Tehnologia Hyper-Threading, porti de putere integrata si urmatoarea generatie de tehnologie Intel Virtualization (VT) , imbunatatita prin extended page tables, care permit sistemului sa se adapteze la o larga diversitate de sarcini de lucru. Echipate cu de trei ori latimea de banda a memoriei (fata de procesoarele server din generatia anterioara), platformele bazate pe procesoarele Intel Xeon 5500 pot administra facil o diversitate de sarcini de lucru si conditii. La aceasta contribuie si tehnologia Intel Turbo Boost, care creste performanta sistemului in functie de sarcina de lucru a utilizatorului si de mediu, impulsionand in mod dinamic frecventa unuia sau mai multora dintre core-urile individuale de procesare. Noile porti integrate, bazate pe tehnologia unica a Intel cu poarta de metal si constanta dielectrica ridicata, permit core-urilor aflate in modul “idle” sa isi micsoreze in mod independent consumul de energie. Imbunatatirea automata a eficientei consumului de energie ofera utilizatorilor un control mai bun asupra cheltuielilor legate de energie (un nivel de consum de energie de numai 10 Wati in modul “idle”, permitand o reducere de 50% fata de produsele din generatia anterioara, pentru consumul de energie al sistemului in modul “idle”.) Intel Xeon 5500 sunt astfel proiectate incat sa ofere un consum inteligent de energie, avand pana la 15 stadii automate de operare, care imbunatatesc semnificativ administrarea consumului de energie al cipurilor, ajustand consumul de energie al sistemului pe baza fluxului de date in timp real, fara a sacrifica nivelul de performanta.
Incepand din ziua lansarii, se estimeaza ca peste 230 sisteme unice bazate pe seria de procesoare Intel Xeon 5500vor fi anuntate de peste 70 producatori de sisteme din intreaga lume – incluzand un nou client Intel, Cisco - alaturi de Dell, Fujitsu-Siemens, HP, IBM, Sun Microsystems si altii. In Romania, sisteme bazate pe noile processare Intel pentru servere sunt disponibile deja in ofertele producatorilor Dell, Fujitsu Siemens Computers, IBM, HP, Maguay si ProSys. De asemenea, multe companii de software sustin platformele bazate pe procesoare Intel Xeon 5500, printre acestia numarandu-se Citrix, IBM, Microsoft, Novell, Oracle, Red Hat, SAP AG, Sun Microsystems si VMware.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite