Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Program de finanţare IT&C pentru IMM

15 Aprilie 2009



Cisco Capital şi UniCredit Leasing Corporation au lansat in Romania programul de finanţare Cisco® EasyLease. Cisco EasyLease este conceput pentru a ajuta companiile mici şi mijlocii să adopte tehnologiile de comunicaţii de ultimă generaţie prin leasing de produse şi soluţii Cisco. Plăţile se efectuează lunar sau trimestrial, ajutând companiile să-şi menţină cheltuielile de capital şi pe cele operaţionale constante şi echilibrate.
„Cea mai mare barieră pentru companiile mici şi mijlocii nu este lipsa tehnologiei în sine, ci lipsa fondurilor pentru a implementa noile soluţii IT&C. Finanţarea adecvată poate ajuta la eliminarea problemelor de buget, permiţând companiilor să investească în tehnologii avansate care vor îmbunătăţi productivitatea în afaceri şi eficienţa operaţională, simultan cu micşorarea costurilor”, a spus Bogdan Dragoş Constantinescu, director general Cisco România.



Bogdan Constantinescu a declarat pentru Market Watch ca programul este dedicat IMM-urilor, insa daca exista solicitari din partea unor operatori mari, cererile acestora vor fi tratate special, cu conditii specifice. Programul e deschis si start-up-urilor, daca se califica pentru acest program.
Oferta de leasing este pentru tranzactiile cuprinse intre 7.000 si 200.000 de euro, cu o dobanda variabila (EURIBOR+1%). Pentru finantarile acordate pe o perioada de doi ani se percepe un avans de 20%, iar pentru finantarile pe trei ani avansul se ridica la 30%. Cel putin 80% din valoarea finantarii trebuie folosita pentru produse Cisco. In functie de necesitati, 20% din suma poate fi destinata produselor hardware si software non-Cisco. De asemenea, directorul Cisco a mai spus ca pe langa dobanda mentionata, se adauga costurile cu asigurarea echipamentului IT si un comision de acordare, de 2%. Pe de alta parte, minimum 70% din valoarea proiectului trebuie sa aiba ca destinatie produse hardware, iar restul de 30% pot fi produse software.
Oferta de finanţare este disponibilă prin partenerii Cisco, fiind parte integrantă din seria de produse şi servicii Cisco dezvoltate special pentru companiile mici şi mijlocii. Oferta completă Cisco cuprinde produse şi soluţii de date şi voce, având un nivel ridicat de securitate, şi care include asistenţă, servicii şi finanţare. De asemenea, Cisco a elaborat un „plan de afaceri inteligente” (Smart Business Roadmap) pentru companiile mici şi mijlocii, care identifică soluţiile tehnologice potrivite pentru îndeplinirea fiecărui obiectiv de afaceri, pe termen scurt sau lung.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite