Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

EMC, the only EMC TEAM

01 Iunie 2009




Ce facem pe plan local?

În zona de stocare şi disaster recovery, EMC se poate lăuda în România cu multiple implementări de succes. Pe lângă sectorul telecom, unde necesitatea imensă de stocare precum şi performanţa sistemelor este critică pentru bunul mers al afacerii şi unde – în mod tradiţional – echipamentele EMC sunt extrem de apreciate şi folosite de multe ori în mod exclusiv, au fost realizate numeroase soluţii complexe de business continuity şi disaster recovery, atât în mediul privat, cât şi în sectorul public. Pentru companiile de nivel enterprise EMC recomandă replicarea la nivel de echipament de stocare, dar cu o mare flexibilitate legată de modul în care se realizează replicarea: sincron, asincron, folosind conexiune fibre channel sau IP, chiar şi între echipamente EMC şi echipamente ale altor vendori. Pentru companiile în dezvoltare care îşi doresc o astfel de soluţie, replicarea la nivel de server este o bună alternativă (EMC Replistor pentru replicare şi EMC Autostart pentru automatizarea procesului de failover) ce asigură disaster recovery / business continuity fără existenţa unui sistem de stocare centralizat. În ceea ce priveşte soluţiile de content management, succesul înregistrat în România în ultimii ani este evident, nu există probabil companie importantă care să nu cunoască (multe dintre acestea chiar să folosească) soluţii bazate pe platforma EMC Documentum. Zeci de companii din mediul bancar, asigurări, telecomunicaţii, utilităţi, industrie, pharma, precum şi din sectorul public beneficiază de solutii Documentum în diverse scopuri: captura informaţiilor din format hârtie, construirea de arhive electronice şi gestionarea unui volum în continuă creştere a informaţiei, eficientizarea, optimizarea şi automatizarea fluxurilor de business, comunicarea eficientă cu clienţii şi partenerii de business, gestionarea şi controlul procedurilor şi regulamentelor interne şi externe, asigurarea securităţii şi controlul accesului la informaţii senzitive şi multe altele.Încotro, în viitor?

În prima parte a lui 2008, îmediat după achiziţia companiei PI, EMC a înfiinţat Cloud Infrastructure and Services Division, transmiţând în piaţă mesajul că doreşte să fie un jucător important pe acest sector. EMC consideră cloud computing un punct de cotitură în industria ITC, un înlocuitor cu şanse de succes pentru modelul personal computing. Chiar dacă 70% din informaţie este generată la nivel personal, 85% din aceasta va fi stocată şi administrată pe Internet, în „nor“. Pe baza tehnologiilor preluate de la PI, EMC are în vederea lansarea unor servicii orientate către piaţa consumer, ca alternativă la ofertele Google şi Microsoft. Pentru sectorul Enterprise, EMC a anunţat la recenta reuniune anuală din Florida, EMC a anunţat extinderea ofertei sale Cloud cu EMC Atmos OnLine (serviciu de stocare) şi EMC Atmos internal to external federation (soluţie securizată care permite partajarea informaţiilor interne stocate în „Nor” în scopul facilitării lucrului colaborativ). Speranţele EMC sunt ca aceste două oferte să depăşească reticenţa potenţialilor utilizatori vizavi de utilizarea tehnologiilor Cloud, reticenţă care are la bază problema securităţii accesului la datele stocate în „Nor”. Oferta este completată cu un program dedicat partenerilor ISV (Velocity2), prin care EMC dă acces acestora la interfeţele de programare a aplicaţiilor (API). Complementar preocupărilor pentru Cloud Computing, EMC a făcut publică, tot anul trecut, şi platforma SaaS proprie, denumită EMC Fortress, care urmează să ofere o gamă largă de servicii online, de la back-up până la aplicaţii de business. Primul serviciu lansat pe platforma EMC Fortress este unul de back-up şi restaurare online a datelor, MozyEnterprise, devoltat în urma achiziţiei companiei Berkeley Data Systems, dezvoltatorul tehnologiei Mozy. Iniţial această tehnologie era destinată sectorului SMB şi chiar utilizatorilor casnici, însă, după achiziţie, EMC a adăugat flexibilitatea şi disponibilitatea necesare în mediul Enterprise. Mai mult, au fost incluse funcţionalităţi de securitate, autentificare/autorizare de la divizia RSA Security, precum şi suport prin telefon 24 x 7 x 365. Back-up-ul şi restaurarea datelor reprezintă doar primul pas al EMC pe sectorul SaaS, compania văzând în acest concept o fundaţie peste care întreg ecosistemul de parteneri să poată construi propriile soluţii.


Pentru parteneri platforma oferă servicii de suport, securitate, managementul accesului şi chiar facturare. De asemenea, EMC oferă în regim OEM/ASP /SaaS tehnologii de content management. Principalii beneficiari ai acestei modalităţi de parteneriat cu EMC sunt companiile care îşi propun să ofere aplicaţii de business în regim SaaS sau ASP (Application Service Provider), companiile care au dezvoltat un produs gen ERP, CRM, SCM etc. şi care îşi doresc să adauge module sau functionalităţi de content management (printr-un parteneriat de tip OEM), precum şi companiile care oferă servicii de conversie a hârtiei în format electronic şi captura informaţiilor relevante pentru regăsire. Folosind platforma Captiva pentru input management, Documentum pentru content & process management, Document Sciences pentru output management, partenerii EMC îşi pot investi bugetele şi eforturile exclusiv pentru dezvoltarea aplicaţiilor de business, acolo unde acestea aduc valoare pentru clienţii lor. Dezvoltând pe o platformă consacrată, robustă, scalabilă, deschisă, aceştia nu îşi vor mai face probleme privind infrastructura hardware şi software suportată, securitatea informaţiilor, arhivarea informaţiilor, integrarea cu alte aplicaţii, upgrade-uri, update-uri şi altele. Toate aceste funcţionalităţi sunt oferite şi suportate de către EMC. Printre tipurile de aplicaţii dezvoltate în prezent pe tehnologie EMC putem enumera: risk management, corporate governance, legal e-discovery, contract management, accounts payable and receivable, insurance claims processing, consumer & commercial loans processing, collaboration services, medical records, image archiving, capture BPO and document transaction processing etc.
Viziunea cea mai îndrăzneaţă a EMC, bazată într-o mare măsură pe tehnologie VMware, este însă legată de „internal cloud“ (centrele de date virtuale) şi „private cloud“, o combinaţie inovatoare între securitatea şi rezilienţa unui centru de date propriu şi scalabilitatea şi disponibilitatea oferite de cloud computing. Cea mai mare provocare a cloud computing este legată de confidenţialitatea şi securitatea datelor, însă tehnologia „private cloud“ va reuşi să înlăture aceste temeri, oferind control total asupra datelor în termeni de administrare, protecţie şi recuperare.
,,E grozav când reuşeşti să îmbini profesional utilul cu plăcutul. Iar atunci când şi rezultatele nu se lasă aşteptate, formula e perfectă. Ne tratăm partenerii aşa cum ne dorim să fim trataţi şi noi: cu încredere şi prietenie. Muncim cot la cot, ne distrăm, câştigăm şi uneori pierdem împreună. Şi, cel mai important, reuşim să vedem unii în alţii mult mai mult decât cifre de atins în Excel.“



Valentina Frângu, Partner Account Manager
"We say what we mean and do what we say".
Este primul şi cel mai important lucru pe care îl înveţi şi trebuie sa îl aplici, fara exceptie, în EMC. Şi este modul natural de acţiune atunci când promovezi o tehnologie în care ai deplina încredere, când ai colegi pasionaţi de munca lor, parteneri valorosi şi, bineînţeles, clienţi multumiţi.



Valentin Stănescu,
Territory Sales Manager România and Bulgaria


Alţii despre ei...
Valentin Stănescu, Territory Sales Manager, Romania & Bulgaria
Pe lângă promovarea soluţiilor diviziei de Content Management din cadrul EMC România, Valentin şi-a adăugat cu de la sine putere în fişa postului o responsabilitate importantă şi anume promovarea activităţilor sportive, atât outdoor (tenis de câmp, baschet, fotbal), cât şi indoor (bowling, billiard, poker).


Horia Constantinescu, Technical Team Lead
Fie că vorbim despre proiecte complexe de consolidări şi virtualizări de datacentere, audituri de securitate sau creionarea strategiei IT a unei companii pentru următorii 3 ani, Horia, împreună cu echipa tehnică EMC, ştie întotdeauna să găsească drumul
cel mai scurt de la stadiul de discuţie la implementare de succes. Pe lângă proiectele tehnice, Horia iubeşte verdele, fiind un înflăcărat promotor al reciclării ca mod de viaţă.


Valentina Frângu, Channel Manager
Constantă consumatoare de experienţe noi, Vali se ocupă serios de menţinerea nivelului cultural şi al bunei dispoziţii în echipă, lansând constant iniţiative de petrecere a timpului liber în grup, atât la teatru şi concerte, cât şi la baluri mascate, sushi party sau la agape în aer liber.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite