Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Océ lansează ColorWave 600 în România

01 Iunie 2009



Eurocom, distribuitor al echipamentelor Océ în România, a lansat pe piaţa din România o imprimantă de format mare care foloseşte o tehnologie inovatoare, pe bază de perle de toner. Mai multe detalii despre noua tehnologie ColorWave 600 a oferit revistei Market Watch Gabriel Kaufmes, CEO Eurocom.



Gabriel Kaufmes, CEO Eurocom



Aţi lansat pe piaţa din România o imprimantă de format mare, cu o tehnologie inovatoare, ColorWave 600. Ce avantaje are noua tehnologie faţă de cele deja prezente pe piaţă?

Noua tehnologie de printare combină avantajele a două tehnologii cunoscute, cea bazată pe toner şi cea bazată pe cerneală. Ca să vă răspund, trebuie să înţelegeţi mai întâi cum funcţionează. Tonerul, disponibil sub forma unor granule mai mari, este transformat în gel. Ulterior, acesta este împrăştiat pe hârtie şi cristalizat. Ca urmare a utilizării tonerului sub formă de gel, picăturile rămân compacte şi pot fi poziţionate precis, producând printuri de calitate superioară tehnologiilor de imprimare tradiţionale. Beneficiile pentru utilizator ar fi în primul rând calitatea, apoi rezistenţa printurilor la apă şi productivitatea ridicată. În plus, procedeul nu prezintă riscul de poluare a aerului şi nu este toxic, nici pentru operatorii echipamentului, nici pentru mediu. Probabil vă întrebaţi cât costă acest printer. Răspunsul este simplu – la fel ca celelalte echipamente Océ prezente pe piaţă.


Cât de diferit arată printul?


Când ne uităm la o hârtie printată, că e format mare sau A3/A4, ne dăm seama dacă a fost printată pe o imprimantă laser sau pe una cu jet de cerneală. La această tehnologie nu ne dăm seama exact. Ca şi la tonerul color, se vede un strat deasupra hârtiei. Este de fapt gelul de toner care, cristalizat, a aderat la hârtie. Culoarea nu este atât de mată, este mai vie, mai strălucitoare, mai pregnantă.


Care este piaţa căreia i se adresează soluţia?

ColorWave este o soluţie care a fost gândită pentru clasa medie, pentru a fi accesibilă companiilor medii şi mari. Tehnologia a prins în piaţa de care se ocupă Océ, de formate mari în general – arhitectură, construcţii, drumuri şi poduri, GIS, tot ce înseamnă engineering, mecanică, electronică, microelectronică. Nu este cel mai rapid echipament de format mare pe care l-a realizat Océ, însă cu siguranţă este cel mai productiv printer color. Există încă o piaţă interesantă care poate folosi acest echipament şi anume piaţa de producţie publicitară. Ei au nevoie să imprime imagini pe diverse formate, câteodată chiar mari, de la texte, până la fotografii. O caracteristică a tuturor echipamentelor Océ este că se pot interfaţa cu orice fel de echipamente, fiind o soluţie integrată.


A afectat criza piaţa echipamentelor de format mare?

Mai toate firmele din domeniile din care provin majoritatea clienţilor noştri (construcţii, arhitectură, drumuri, poduri, imobiliare, industria auto, publicitate) au redus investiţiile pentru moment, însă volumele printate pe echipamentele noastre sunt comparabile cu cele de anul trecut.


Cât de mare succes credeţi că va avea noua tehnologie?

Criza are şi părţile ei bune, pentru că mai aduce companiile şi industriile cu picioarele pe pământ. Încercăm să-i ajutăm pe clienţii noştri, oferind mai multă asistenţă decât în mod normal. Avem un program de buy-back, prin care oferim echipamente cu tehnologie nouă şi retragem echipamente cu tehnologie veche, în schimbul unei sume pe care o negociem cu clientul. Mă gândesc că, dacă ei vor oferi un produs finit mai bun în aceste vremuri, au şi ei şanse mai bune decât alţii să treacă peste criză. Noi sperăm să avem un an acceptabil, în condiţiile actualei crize.


Ce alte noutăţi aduceţi clienţilor?


Am încheiat un parteneriat cu Csoft pentru distribuţia pachetelor software – WiseImage, Plan Tracer, WiseScan. Mulţi dintre clienţii noştri iau echipamentul de la noi şi au un software de la alţi furnizori, cu care să-şi execute aplicaţiile. Soluţia nu constă numai dintr-o imprimantă. E vorba şi de alte aplicaţii de tipul document management, OCR, arhivare. Clienţii noştri pot scana desenele şi le pot arhiva electronic. Noi oferim întreaga soluţie, în aşa fel încât imaginea care rezultă să fie aşa cum şi-o doreşte clientul, nu numai din punct de vedere calitate, ci şi din punct de vedere format fişier. Există software de prelucrare a fotografiilor, din format raster în format vectorial şi invers. Aici intervine şi parteneriatul cu cei de la Csoft care au una din cele mai bune soluţii de vectorizare. Şi atunci am încheiat un ciclu, plecând de la echipamentele noastre de scanare şi printare şi ajungând la desenul în format vectorial, astfel încât clientul nostru poate folosi soluţia complexă şi globală pe care o oferim.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite