Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Intel a lansat noi procesoare pentru laptopuri ultra-subtiri

03 Iunie 2009



Intel Corporation a lansat la târgul Computex din Taiwan patru noi procesoare, inclusiv o versiune low-power şi un chipset pentru laptopuri „ultra-subţiri”, dedicate tuturor consumatorilor. Procesoarele Intel® ultra-low voltage (ULV) vor permite crearea unor design-uri de laptopuri cu grosime mai mică de 2,5 cm şi greutate cuprinsă între 907-2.267 g, la preţuri accesibile. Pentru a se mări autonomia laptopului, toate procesoarele lansate consumă puţină energie. De asemenea, Intel a anunţat o serie de echipamente ce se pot conecta acum wireless la laptop folosind opţional tehnologia Intel® My WiFi.
Lansarea noilor procesoare ultra low voltage a avut loc şi în România, în cadrul unui briefing de presă. Companiile Acer, Asus, MSI şi Maguay au prezentat, în cadrul evenimentului, modelele de laptopuri ultra-subţiri disponibile pe piaţa locală.
Intel îşi întăreşte poziţia de lider pe segmentul procesoarelor cu voltaj standard (SV) Intel® Core 2 Duo, cu variante de până la 3.06 GHz. Aceste procesoare cu consum redus de energie asigură o performanţă mobilă nemaiîntâlnită până acum, pentru a răspunde atât cerinţelor segmentului business, cât şi consumer. Utilizatorii vor putea observa îmbunătăţiri majore la capitolul performanţă atunci când sunt rulate mai multe aplicaţii simultan sau când se folosesc aplicaţii optimizate pentru procesoare dual-core.
În plus, Intel a prezentat express chipset-ul Mobile Intel® GS40 dedicat laptopurilor ULV. Acest chipset permite laptopurilor ultra-subţiri să suporte caracteristicile cerute de utilizatori, inclusiv redare de conţinut HD, suport pentru Windows® Vista™ Premium şi suport nativ pentru HDMI integrat.
Utilizatorii pot opta acum pentru tipul de tehnologie wireless pe care îl doresc, adăugând la caracteristicile laptopului tehnologia integrată Intel® My WiFi. Aceasta permite conectarea mai multor echipamente la laptopurile cu procesor Intel® Centrino® 2. Tecnologia My WiFi transformă laptopul într-un reţea personală wireless, ce permite conectarea a până la 8 dispozitive certificate Wi-Fi, fără a fi nevoie de cabluri: camera foto/video, imprimante, HDTV-uri sau MP3 playere etc. Astfel, utlizatorii pot printa, partaja, vizualiza fotografii sau sincroniza wireless, de acasă sau de la distanţă.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite