Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

BenQ castiga 5 premii red dot

05 Iunie 2009



Cu o gama extinsa de produse, BenQ Lifestyle Design Center, cel mai important centru de design din cadrul grupului BenQ, a fost distins cu 5 prestigioase premii red dot pentru design in 2009. Produsele castigatoare ale corporatiei BenQ de anul acesta sunt: BenQ Joybook R47 (o combinatie reusita intre tehnologia contemporana si arta traditionala), BenQ Joybook P53 (ce ofera o experienta deosebita de navigare pe Internet si un design inspirat din liniile unui divan), BenQ All-in-one PC (un PC pentru intreaga familie), camera digitala BenQ C850 (durabilitate si profesionalism), precum si monitorul LCD BenQ E2400HD (expresia moderna a unui gust rafinat).


Aceste premii reprezinta recunoasterea deosebita a creativitatii design-ului propus de BenQ Lifestyle Design Center de catre Design Zentrum Nordrhein Westfalen – autoritatea internationala ce acorda premiile red dot produselor si conceptelor deosebite. Impreuna, cele doua centre ale grupului au fost distinse cu peste 200 de premii internationale de design, din 2002, un record absolut ce atesta calitatile impresionante ale design-ului de produs ale acestora.


“Premiile red dot demonstreaza recunoasterea de catre comunitatea internationala a conceptului si a directiei potrivite de design, adoptate de grupul nostru,” a declarat Manfred Wang, Chief Design Officer, care coordoneaza echipa.


Potrivit lui Wang, grupul adopta o filozofie de design care isi propune sa treaca dincolo de culturile occidentale si orientale si sa reuneasca rationalul si sensibilitatea, pentru crearea unei experiente de utilizare a produselor cat mai accesibila. "Tendintele design-ului se indreapta acum mai mult catre stilul de viata al utilizatorilor, precum si catre satisfacerea nevoilor acestora, pentru a construi produse care sa indeplineasca atat nevoile practice, cat si standardele estetice. Concentrarea exclusiv pe tehnologiile complicate sau pe specificatiile mai puternice ale produselor nu va duce compania foarte departe" a completat Wang.


Premiul red dot este, fara indoiala, o distinctie de invidiat, din partea comunitatii internationale de design, conform declaratiilor lui Wang. Designeri recunoscuti si experti in domeniul design-ului din intreaga lume fac parte din comitetul de arbitrii, analizand nominalizarile in functie de anumite criterii, precum: gradul de inovatie, aspect, vandabilitate, caracterul practic, functionalitate, ergonomie si functii eco.
Cele 5 produse ale BenQ Group vor fi expuse in fata unei audiente internationale in cadrul muzeului red dot design la Zeche Zollverein, un sit UNESCO World Cultural Heritage din Germany, incepand din 7 ianuarie 2009 pana pe 30 iunie 2010.


BenQ Joybook R47
Modelul Joybook R47 utilizeaza tehnologia moderna pentru a recrea frumusetea artei italiene traditionale de confectionare a pielariei. Pentru o impresie reala de piele impletita, creatorii au utilizat o matrice deosebita, iar procesul de gravura repetat la care a fost supus a rezultat intr-o textura fina. Un strat protector special este aplicat pentru redarea unei senzatii deosebite a pielii, din exterior pana în interior. Semnalele luminoase sunt integrate in touch pad, pentru un aspect mai elegant si mai curat.


BenQ Joybook P53
BenQ Joybook P53 este un laptop de 15 inci conceput special pentru interconectarea la dispozitivele home cinema, internet si alte produse multimedia. Design-ul este inspirat din aspectul unui divan confortabil. O banda generoasa de piele este situata pe capacul laptopului cu forme rubiconde, oferind o senzatie de confort si relaxare. Contrastul creat de alaturarea metalului materialului din piele sporeste stilul urban minimalist. Modelul de suprapunere pe suprafata metalica nu simbolizeaza numai conexiunea dintre retelele sociale si spatiul virtual, dar, de asemenea, indreapta cele mai noi tendinte din moda catre imbinarea confortului cu tehnologia informationala.


PC BenQ All-in-one
PC-ul All-in-one este creat pentru utilizarea de catre toti membrii familiei, in cautarea unui PC potrivit pentru un stil de viata simplu. PC-ul ofera functii de baza si, in acelasi timp, ii ajuta pe utilizatorii mai in varsta sa aiba acces mai rapid la utilizarea computerului, prin interfata usor de utilizat, personalizata si simplificata. Design-ul conceptului All-in-one este inspirat de plantele din casa si veiozele de birou, care ajuta PC-ul sa se integreze in peisajul familial.

Camera digitala BenQ C850

Modelul BenQ C850 impresioneaza prin durabilitatea si functiile profesioniste. Partea metalica din fata este inspirata de caracteristicile puternice si rezistente ale arhitecturii unui “minereu” si reflecta increderea pe care o ofera produsul. Banda din piele din fata pana in spate creeaza o senzatie placuta la atingere. Design-ul iese din stereotip, fiind lipsit de fragilitatea specifica produselor digitale si creeaza o legatura cu realitatea de zi cu zi.


Monitorul BenQ E2400HD LCD
Monitorul BenQ E2400HD reprezinta o expresie moderna a gustului rafinat. Inspirat din stilul mobilierului clasic, monitorul dispune de finisaje discrete, cu linii rotunde. Carcasa din metal ofera o senzatie de simplitate, iar textura din piele din spatele monitorului adauga un plus de caldura si un contrast deosebit fata de sobrietatea suprafetei reflexive.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite