Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

GFI WebMonitor sporeste productivitatea

15 Iunie 2009In exces, navigarea pe internet in timpul orelor de munca, pe site-uri care nu fac obiectul activitatilor curente, poate avea un impact negativ asupra productivitatii. Directorii companiei Dragon Computer Remarketing Ltd. au luat decizia de a monitoriza si controla accesul la internet de-a lungul orelor de munca si au instalat GFI WebMonitor. Acesta nu le da numai un control cuprinzator asupra navigarii pe internet dar si posibilitatea de a bloca accesul la anumite site-uri web precum si o jurnalizare a activitatii care ajuta compania sa creasca productivitatea cu un risc de securitate scazut.


Principalul obiect de activitate al companiei Dragon Computer este acela de a intretine si aproviziona cu piese de schimb calculatoare noi si second-hand, in industria de reparatii a PC-urilor. In ziua de azi, celor mai multi angajati li se da acces la internet pentru a-si desfasura cat mai eficient activitatile, totusi existand un dezavantaj prin aceasta deschidere creata in timpul orelor de program la accesarea internetului.


John Bromley, directorul companiei, nu are nici un dubiu ca exista o tentatie puternica de a naviga pe internet pentru anumiti angajati, pe site-uri care ar duce la pierderea timpului.
„Compania a realizat ca trebuie sa solutionam aceasta problema. Exista o problema cu consumul largimii de banda dar mai mult decat orice, am simtit nevoia de a-mi proteja propria retea de useri care acceseaza acele site-uri non-productive” a explicat, adaugand „in timp ce conducerea poate trece cu vederea navigarea pe un site social, aceasta nu poate admite infectarea retelei de la un atac de tip malware sau spyware, care in timp, ar putea afecta afacerea si chiar credibilitatea.”


Solutia a fost sa se instaleze un soft de monitorizare web care ar putea ajuta compania Dragon Computer sa monitorizeze si sa administreze accesul la internet in intreaga organizatie. Respectiva organizatie a ales sa achizitioneze produsul GFI WebMonitor pentru ISA Server dupa ce a testat produsul in perioada de evaluare. Doua elemente au iesit in evidenta: pretul si facilitatile programului.


„Am incercat versiunea de evaluare a produsului si am fost placut impresionati de caracteristicile produsului. Decizia de a achizitiona versiunea completa a fost influentata si de pret, care a fost corect, potrivit bugetului unei companii de dimensiuni mici precum Dragon Computer oferind de asemenea si suport” a tinut sa precizezeze dl. Bromley.
Utilizand GFI Web Monitor , compania salveaza bani crescand productivitatea, astfel fiind recuperate orele de browsing neproductive. Din perspectiva securitatii, le este permis celor de la Dragon Computer sa previna descarcarea fisierelor atasate, astfel eliminand problemele legale.


Romsym Data este distribuitor autorizat al solutiilor GFI pentru Romania.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite
Alina
Intr-adevar sunt utile aceste programe, insa nu doar navigarea pe Internet poate afecta productivitatea angajatilor. Poate ca un angajat nu navigheaza pe site-uri ne-productive, insa se joaca Zuma sau pur si simplu este inactiv. Cred ca solutia este un soft de monitorizare completa (cum e Cyclope), care inregistreaza si timpul inactiv, activitatea pe aplicatii, chat etc.
22 Iunie 2009, 11:13:57