Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

2,6 milioane de vizitatori pe portal.edu.ro

08 Iulie 2009Conform statisticilor de trafic, portalul SEI a ajuns pe locul 1 atât în clasamentul general al site-urilor scrise în limba română, cât şi la categoria Educaţie/Învăţământ, înregistrând în ultima săptămâna peste 2,6 milioane de vizitatori şi peste 78 de milioane de pagini afişate.
Portalul iniţiat de Ministerului Educaţiei, Cercetãrii şi Inovării (MECI), în colaborare cu SIVECO Romania, găzduieşte una dintre cele mai dinamice comunitãţi virtuale din ţară. http://portal.edu.ro înregistreazã un trafic intens în perioada lunilor iunie-iulie când se desfăşoară examenul de Bacalaureat, admiterea în liceu şi examenul de titularizare, fiind accesat de elevi, părinţi, profesori şi jurnalişti, toţi în căutare de informaţii corecte, actuale şi publicate în timp real. Se păstrează astfel tendinţa din anii anteriori, în care în lunile iunie-iulie interesul internauţilor români pentru educaţie şi învăţământ depăşeşte „apetitul" pentru presa online, informaţiile sportive sau anunţurile de recrutare.
În ultima săptămână, cele mai accesate site-uri ale portalului au fost: http://admitere.edu.ro, http://bacalaureat.edu.ro şi http://forum.edu.ro/. Pe site-ul dedicat admiterii în liceu - http://admitere.edu.ro - viitorii liceeni au putut consulta rapoartele finale ale admiterii computerizate (prima repartizare). Vârful de trafic s-a înregistrat pe 2 şi 3 iulie. Repartizarea computerizată s-a produs cu o zi înainte de data stabilită iniţial, astfel încât începând de joi, 2 iulie, ora 17.00, candidaţii au putut afla la ce liceu vor învăţa în următorii 4 ani. Pentru ca repartizarea să se facă în mod corect şi transparent, proiectul ADLIC 2009 a fost coordonat de specialiştii MECI începând încă din septembrie 2008. În cadrul proiectului a fost elaborată metodologia de desfăşurare a repartizării, apoi pe baza acesteia a fost proiectat şi realizat de către SIVECO Romania sistemul informatic ADLIC 2009. În centrul atenţiei s-a situat zilele acestea http://bacalaureat.edu.ro, unde cei interesaţi au aflat rezultatele parţiale şi finale obţinute la Examenul de Bacalaureat.
Conform www.trafic.ro, pe 5 iulie 2009 s-a înregistrat un nou record de vizitatori unici: 373.945 într-o zi.
În acest an, posibilitatea de accesare a serverelor MECI din partea celor direct interesaţi a fost uşor diminuată de încercările neloiale de reproducere a rezultatelor pe alte pagini web. Singurele site-uri autorizate de MECI să publice rezultatele oficiale sunt: http://bacalaureat.edu.ro/2009/ şi http://admitere.edu.ro/2009/.
Încercările neautorizate au generat un trafic artificial suplimentar şi au mărit timpii de acces la informaţii pentru publicul larg. Numărul maxim de conexiuni simultane a ajuns, în aceste situaţii, până la 35.000, cu un total de peste 105 milioane de conexiuni, motiv pentru care Ministerul Educaţiei a luat decizia de a mări numărul de servere utilizate pentru publicarea rezultatelor astfel încât să poată menţine o înaltă calitate a serviciilor oferite.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite