Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Leul „greu“ cere innoiri in banci

16 Decembrie 2004




TCR Twin Seif – este un automat de recirculare a banilor, care permite efectuarea rapida de plati si incasari in numerar. Seif-ul poate pastra, numara, autentifica, depozita banii, poate efectua plati si incasari automat, fiind destinat utilizarii in front-office. Bancnotele incasate si depuse in Twin Seif, sunt apoi eliberate in tranzactiile de plata. Validatorul de bancnote are mai multe niveluri de verificare a autenticitatii si identifica automat valoarea bancnotei – pana la 8 cupiuri diferite. Unde se instaleaza un TCR, clientii nu vor mai sta de doua ori la rand, deoarece verificarea de cont, eliberarea documentului de numerar si a numerarului se efectueaza de catre acelasi operator.


SEIF COIN RW900 RosengrensProblema maruntisului, mai ales la inceput de zi, o pot rezolva bancile, instaland la comercianti SEIF COIN RW900 Rosengrens – automatul de eliberare de fisicuri de monede, care face schimbul din bancnota in moneda si invers. Automatul accepta bancnote si monede si elibereaza monede sau fisicuri de monede si bancnote, dupa comanda. Automatul este dotat cu ecran, tabela de schimb, taste de selectare a fisicurilor, validator de bancnote, acceptator de monede, depozite de monede, unitati de eliberare de fisicuri si casete de eliberare de bancnote.


E-BOX – imprimanta de cont se utilizeaza in holurile operationale din banca, 24 de ore din 24. Clientul se identifica cu un card magnetic sau cu chip, introduce codul PIN si poate avea imediat situatia contului sau. Imprimanta este de tip termic si are o rezolutie de 1.728 de puncte/linie. Cititorul de carduri DIP hibrid accepta carduri magnetice (ISO 7811) si smart card-uri. Imprimanta are o tastatura de tip DES/ Triple DES, cu 10 taste numerice pentru PIN si doua taste de functii predefinite. Softul implementat este XFS Service Provider v2.0 pt.MS*windows NT 4.0 si 2000.


Automatul de colectare numerar BA seria 4000Automatul de colectare numerar BA seria 4000 permite depozitarea rapida si sigura si pastrarea in siguranta a numerarului. Automatul e activat prin citirea unui card de plastic sau a unui cod de bare, sau prin tastarea unui cod. Ecranul furnizeaza informatii si instructiuni de utilizare. Dupa identificarea clientului, acesta poate depozita in automat diverse sume in numerar sau documente, selectand serviciul pe care doreste sa il foloseasca (depozit in cont, plata de rate sau utilitati, etc) si tasteaza suma pe care o va depune. Clapa fantei de acceptare se deschide si clientul introduce plicul de securitate sigilat in seif. Dupa ce clapa fantei de acceptare se inchide, automatul elibereaza o chitanta prin se care confirma tranzactia, numele clientului, data si ora la care a avut loc operatia. In functie de intelegerea semnata intre banca si client, actualizarea contului se face dupa verificarea sumei depuse, de catre un functionar bancar. Automatul de colectare numerar poate fi utilizat off-line sau in retea.


„Functioneaza in Romania de doi ani pentru Raiffeisen Bank in Mall si Magazinul Unirea. Este destinat business-ului de corporate – magazine, mall, cinematografe, baruri, etc., care au un volum important de bancnote pe zi. Viteza de tranzactionare la un astfel de aparat este 30/40 de secunde, ceea ce inseamna ca din punct de vedere al riscului de expunere al clientului nu necesita investitii speciale“ subliniaza Dan Tone.


Valoarea pasiunii pentru valoare


Eutron Invest Romania si-a redefinit identitatea vizuala si a lansat o noua promisiune de brand – „Da mana libera valorii”, in concordanta cu actuala sa pozitie in piata si capabilitatile sale prezente si de perspectiva.


„Am considerat ca a sosit timpul ca Eutron sa reflecte ceea ce clientii nostri stiu deja: ca Eutron este un partener strategic de valoare, care vine cu oferta cea mai inovativa, completa si flexibila din Romania, prin care pot sa isi creasca, in mod constant, valoarea proprie si implicit valoarea pe care o ofera clientilor lor”, a subliniat Dan Tone.


Prin designul simbolului grafic „spirala stilizata” care sugereaza caracterul inovator si cresterea continua, noua sigla a Eutron reflecta caracterul si personalitatea companiei.


Valentele multiple ale simbolului – curba evolutionista, iesirea din cerc, din rutina, miscarea de rotatie (automata) cu caracter ascendent – vorbesc despre viziunea EUTRON pe termen lung, prin eliberarea potentialului valoros, care permite o crestere naturala, necontenita.
Mesajul este indus si accentuat si prin combinatia de culori – negru si verde – care armonizeaza siguranta si eficienta, prin culoarea de simbol a banilor, dar si a deschiderii, noutatii si abundentei.
Deschis mai multor intelesuri, textul insotitor (tagline) „Da mana libera valorii“ enunta, intr-unul dintre sensurile sale, apartenenta la domeniul automatizarilor si indica pasiunea companiei Eutron si a clientilor sai pentru explorarea permanenta a potentialului de crestere a valorii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite