Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Comunicaţiile în bandă largă, un catalizator al dezvoltării sectorului IT&C

25 Iulie 2009



Devenit deja un reper esenţial al industriei telecom româneşti, cea de a XIII-a ediţie a Zilei Comunicaţiilor şi-a confirmat anul acesta încă odată statutul, marcând un moment semnificative în dinamica industriei IT&C din România. În cadrul conferinţei, care a reunit reprezentanţi ai sectorului guvernamental, ai operatorilor, ai furnizorilor de servicii şi echipamente, ai companiilor de soft, ai centrelor de dezvoltare şi ai asociaţiilor profesionale din domeniu, au fost prezentate viitoarele direcţii de dezvoltare ale industriei telecom româneşti.


„Comunicaţiile în bandă largă reprezintă un catalizator al dezvoltării sectorului IT&C, prin extinderea gradului de acces şi utilizare a internetului, ca mediu de răspândire a informaţiilor şi oferirii de servicii şi conţinut. Strategia naţională de comunicaţii în bandă largă, promovată deja în Guvern, în care se pune accent pe furnizarea de servicii care să permită o mai bună interacţiune cu administraţia publică şi să creeze premisele unei mai bune promovări a comunităţilor locale, a produselor specifice, a atracţiilor turistice, reprezintă un obiectiv major al Guvernului României şi un pas important în atingerea obiectivului de «societate informaţional㻓, a menţionat Gabriel Sandu în deschiderea celei de a XIII-a ediţii a Zilei Comunicaţiilor, eveniment care a abordat din mai multe perspective schimbările din acest sector datorate crizei economice.


„Pentru 2009, ne aşteptăm la stagnări pe unele sectoare şi poate chiar la scăderi, dar în mod sigur vom avea o creştere a penetrării broadband“, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, care a prezentat cu această ocazie date din Raportul semestrial de date statistice care sintetizează evoluţia pieţei de comunicaţii electronice din România în a doua jumătate a anului 2008. Preşedintele ANCOM a prezentat şi o serie de previziuni asupra evoluţiei pieţei locale. Potrivit acestora creşterea nu se va opri complet, va continua să crească, în special, internetul de bandă largă, în timp ce în alte segmente ale pieţei se vor constata stagnări sau uşoare scăderi.


În ceea ce priveşte principalele direcţii de dezvoltare pentru 2009, ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a amintit despre proiectele de extindere a serviciilor broadband în zona rurală, iar preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, a precizat că autoritatea discută în prezent cu operatorii pe mai multe subiecte, inclusiv stimulente fiscale, licenţe 3G pe frecvenţele 900 MHz şi faptul că licenţele GSM expiră în 2011.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite