Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Deşi e criză, companiile din IT&C fac profit

26 Septembrie 2009




Estimări pentru sfârşitul anului

Deşi situaţia macroeconomică internă şi internaţională este destul de dificilă, TELETRANS mizează pe o creştere a cifrei de afaceri de aproximativ 10% faţă de cifra de afaceri netă din 2008, care s-a ridicat la aproximativ 8,6 milioane de euro. În ceea ce priveşte profitul, nivelul înregistrat în 2008 se ridică la 0,85 milioane de euro, iar pentru 2009 compania îşi propune o creştere de aproximativ 15%.


TotalSoft şi-a propus şi pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri şi a profitului. „Ne bazăm şi pe faptul că sunt premise ca partea a doua a anului să fie mai bună. Deja se simte o creştere a numărului de contracte noi. În plus, în domeniul public s-au lansat deja unele proiecte importante, care sperăm că vor genera alte proiecte şi mă refer aici la portalul e-Romania care, aşa cum se anunţă, va genera şi alte proiecte”, precizează Liviu Drăgan.


Pentru 2009, compania şi-a propus o creştere de circa 10-15%. Comparativ cu anul 2008, când a înregistrat o creştere de peste 40% faţă de 2007, cifra pare destul de mică. Drăgan crede însă că este un target foarte bun, dacă ţinem cont de condiţiile actuale.


Daniel Metz este sigur că EBS va încheia anul pe profit. „Plecăm de la considerentul că vom obţine o marjă de profit de 16-18%. Aceasta, în pofida planurilor masive de investiţii în personal şi infrastructură. Obiectivul pe 2009 este atingerea unei cifre de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2008”, adaugă Metz.


Nici Euroweb nu vede o altă încheiere a anului decât pe profit, singura variabilă fiind variaţia nivelului profitului faţă de anul anterior. „În contextul economic actual, optimismul exprimat la începutul anului, când estimam creşteri ale venitului de până la 10%, s-a mai diminuat. O estimare a veniturilor la momentul de faţă este greu, dacă nu imposibil de făcut, drept pentru care ne rezumăm la a ne seta ca obiectiv atingerea nivelului EBITDA de 9,5 milioane de lei”, spune Cătălin Scarlat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite