Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Consorţiul GIS a devenit realitate!

26 Septembrie 2009




Conform acordului, fiecare parte îşi va desemna prin act administrativ al conducătorului instituţiei, o persoană de contact. Secretariatul parteneriatului GIS va fi asigurat de către Consiliul Judeţean Constanţa.


CJ Constanţa iniţiază proiectul de cadastru general

În cadrul întâlnirii în care s-au semnat actele de înfiinţare a Consorţiului GIS au fost anunţate mai multe proiecte, care vor completa Baza de Date SIGRIT. Fiecare instituţie, conform acordului semnat, şi-a dat acceptul de a lucra în continuare cu SIGRIT şi îşi va desemna un responsabil, care va urmări completarea Bazei de Date SIGRIT.


Consiliul Judeţean Constanţa a anunţat iniţierea proiectului de cadastru general pentru tot judeţul, iar rezultatele proiectului vor completa şi corecta Baza de Date SIGRIT. De asemenea, CJ Constanţa are în plan un proiect pentru un centru pentru situaţii de urgenţă la Băneasa, care va fi dotat cu infrastructura software a SIGRIT ca Bază de date decizională.


Partenerii bulgari, prin municipalitatea Dobrich, au în derulare un proiect de inventariere a reţelelor de utilităţi pe tot teritoriul municipalităţii (nu al regiunii), iar rezultatele acestui proiect vor intra în Baza de Date SIGRIT.
Parteneriatul GIS nu este o structură închisă. Dacă părţile convin, pot fi invitaţi ca parteneri şi alte instituţii cu orice formă de administrare locală, judeţeană sau regională, companii de utilităţi, oricine care poate contribui cu informaţii geospaţiale cheie la iniţiativele geospaţiale de administrare a teritoriului.


Drept dovadă, se intenţionează deja extinderea acestui Consorţiu, pentru includerea şi a altor parteneri – Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL), Centrul Meteorologic Regional Constanţa (ANM - local), Institutul pentru studii pedologice (pentru date privind solurile).


Rezultatele proiectului SIGRIT

• Crearea reţelei de cooperare cu Municipalitatea Dobrich
• Crearea consorţiului GIS
• Crearea Centrului Judeţean de prevenire a situaţiilor de urgenţă
• Specializarea personalului care va avea capacitatea să utilizeze mijloace moderne în apărarea împotriva inundaţiilor – 20 de persoane din interiorul tuturor instituţiilor implicate, în cadrul a trei sesiuni de instruire
• Realizarea a două seminarii de informare, unul la Constanţa şi altul la Dobrich
• Pagina Web a proiectului
• Tipărirea a 4.000 de fluturaşi de informare
• Realizarea unui clip media




Sevil Sumanariu, director executiv, Direcţia de Informatizare şi Cooperare la Marea Neagră, Consiliul Judeţean Constanţa



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite