Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

BRINEL lansează programul „Talent IT”

10 Decembrie 2009Compania BRINEL lansează Şcoala de Excelenţă „Talent IT”, un proiect educaţional unic în afara capitalei, dedicat studenţilor care îşi doresc o carieră în domeniul IT&C. Realizat în colaborare cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, „Talent IT” reprezintă un proiect inovativ, implementat în urma unui parteneriat între mediul privat şi cel universitar.
BRINEL doreşte în acest fel să reducă diferenţele existente între conceptele teoretice predate în şcoala românească şi realităţile proiectelor IT din practică, implicând pentru susţinerea studenţilor specialişti BRINEL şi reprezentanţi ai partenerilor, cu o mare experiență în domeniu, dobândită în proiectele complexe derulate până în prezent la clienţi din România.
„Potenţialul IT al tinerilor din centrul universitar Cluj este foarte mare, ne dorim să contribuim la formarea viitorilor specialişti într-un mod performant, care să pună accent pe excelenţa în IT. Este un demers pe care il vom susţine în fiecare an şi care va pune la dispoziţia studenţilor toate resursele necesare pentru a se dezvolta profesional. Pe termen lung, această investiţie va contribui cu siguranţă la dezvoltarea industriei IT&C din România, tocmai prin intermediul acestor tineri cu potenţial”, a declarat Marcel Borodi, CEO BRINEL.
Spre deosebire de sistemul educaţional clasic, Şcoala de Excelenţă „Talent IT” se axează în proporție de 90% pe partea practică. În laboratorul din cadrul Universităţii Tehnice, dotat de compania BRINEL cu echipamentele necesare, studenţii vor avea posibilitatea să dezvolte proiecte şi aplicaţii IT, să participe la workshop-uri realizate în parteneriat cu lideri IT la nivel mondial (Microsoft, Oracle, HP, Cisco, Intel şi alţii) sau la concursul anual de inovație. Studenții selectaţi vor beneficia şi de un program de coaching, întâlniri lunare cu un specialist BRINEL sau cu partenerii din proiect, dar şi de suportul unui profesor coordonator din cadrul universităţii.
„Salutăm iniţativa „Talent IT” venită din partea BRINEL, cu care avem colaborări tradiţonale de foarte multă vreme şi suntem convinşi că astfel de iniţative pot fi luate ca exemplu şi de alţi parteneri ai universităţii noastre şi în alte domenii de activitate, pornind de la această experienţă pozitivă”, a declarat Prof. Dr. Ing Cătălin Popa, purtător de cuvânt al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.
De asemenea, pe lângă consultanţa oferită de specialiştii BRINEL, studenţii participanţi vor putea obţine stagii de practică, diferite certificări şi specializări în domeniu, dar şi burse de studiu.
Proiectul „Talent IT” este susţinut şi de Microsoft România.
Pot participa la Şcoala de Excelenţă „Talent IT” atât studenţi cu rezultate deosebite în cei patru ani de studiu, cât şi masteranzi preocupaţi de continuarea specializării. Ideea proiectului a fost prezentată studenţilor interesaţi de înscrieri chiar la începutul acestei săptămâni, o primă grupă selectată în acest an urmând să fie formată din zece studenţi. Selecţia candidaţilor va fi făcută pe baza unei testări realizate de o comisie specializată, data de începere a primei ediții „Talent IT” fiind stabilită pentru 16 decembrie 2009.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite