Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Arbitrul telecom vrea mai multe informatii de la furnizorii de servicii

10 Februarie 2010



Autoritatea care reglementeaza industria de telecomunicatii, ANCOM, a lansat spre consultare publica un proiect de decizie privind actualizarea regimului de autorizare pentru furnizorii de servicii de comunicatii. Principalele noutati ar fi modificarea documentelor care trebuie transmise ANCOM si stabilirea unor conditii mai clare privind incetarea drepturilor de a furniza aceste servicii.
Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii considera necesara revizuirea, consolidarea si actualizarea regimului de autorizare generala. Cu alte cuvinte, trebuie modificat modul in care o companie devine furnizor de servicii, astfel obtinand drepturile, dar si obligatiile aferente. In prezent, ANCOM are in evidenta un numar de 2.031 de furnizori de retele si/sau servicii de comunicatii electronice.


Proiectul de revizuire urmareste, in principal, clarificarea si actualizarea unor aspecte precum: Formularul-tip al notificarii si Fisa de descriere a retelelor si serviciilor, procedura de suspendare a dreptului de a furniza toate sau anumite categorii de retele sau servicii de comunicatii electronice, respectiv de incetare a dreptului de a furniza retele sau servicii de comunicatii electronice.


Conform deciziei, furnizorii de retele si/sau servicii de comunicatii electronice vor avea obligatia de a actualiza datele si informatiile din notificare pana la data de 31 decembrie 2010.


Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM.








Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite