Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

IBM: tehnologia poate face clădirile mai inteligente

23 Februarie 2010



Gigantul american IBM a anuntat faptul ca noi parteneri si clienti colaboreaza pentru construirea unor cladiri, birouri si a unei infrastructuri urbane mai inteligente. Prin tehnologia integrata in cadrul infrastructurii fizice a unei organizatii, IBM ajuta clientii sa creeze un centru de comanda pentru administrarea centrului lor de date si operatiuni IT, precum si pentru gestionarea altor resurse fizice, cum ar fi reteaua de alimentare cu apa, echipamentele de birou, incuietorile de la usi, imprimantele, sistemele de incalzire si hidrantii de incendiu.


Expertiza IBM in managementul sistemelor, in domeniul instrumentelor de analiza si al senzorilor este deosebit de importanta in interconectarea lumii fizice cu cea digitala si in construirea unor noi infrastructuri inteligente pentru o functionare mai eficienta a cladirilor. Cladirile sunt responsabile pentru producerea a 80 la suta din emisiile de carbon din New York in fiecare an, acestea degajand mai multe emisii in mediul inconjurator chiar si decat automobilele.


O cladire mai inteligenta poate reactiona mai rapid in cadrul tuturor nivelurilor sale. Prin alaturarea expertizei sale in domeniul cercetarii, serviciilor si al solutiilor software cu cea a partnerilor sai de top, IBM ofera suport clientilor in:
- gestionarea consumului de energie prin monitorizarea si analiza consumului de energie electrica si termica in asa fel incat acestia sa poata reduce costurile si emisiile de carbon;
- identificarea breselor in sistemul de securitate;
- mentinerea echipamentului intr-o stare care sa permita anticiparea defectiunilor, prevenind avariile si asigurand functionarea in bune conditii a sistemelor de alerta in caz de incendiu, a
echipamentului de productie, a sistemelor de incalzire, ventilatie si climatizare etc;
- localizarea instrumentelor necesare de lucru, cum ar fi uneltele, echipamentele si instalatiile mecanice;
- gestionarea cheltuielilor de printare in birouri


Solutiile software si hardware, precum si serviciile oferite de IBM, contribuie la construirea, administrarea si mentenanta celor mai inteligente si interconectate infrastructuri care se regasesc in cadrul unor cladiri, orase, servicii publice, birouri si sisteme de transport mai inteligente, in fiecare domeniu al industriei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite