Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Koobface se răpāndește rapid prin social media

12 Martie 2010Experţii Kaspersky Lab avertizează că un nou val de infecţii cu viermele Koobface poate fi iminent. Acest program vizează utilizatorii de rețele sociale precum Facebook şi Twitter, răspândindu-se prin profilele acestora. O serie de website-uri legitime infectate sunt folosite de Koobface cu rolul de centre de „comandă şi control”, de unde autorii viermelui pot lansa update-uri și comenzi către calculatoarele infectate. În ultimele două săptămâni, echipa de cercetare şi analiză Kaspersky Lab a observat că serverele de comandă şi control ale Koobface erau în scădere, fiind închise sau „curăţate”. Astfel, numărul lor scăzuse de la 107 în data de 25 februarie la 71 pe 8 martie, pentru a se dubla în doar 48 de ore, de la 71 la 142.


Aceste servere sunt folosite de Koobface pentru a primi comenzi de la distanţă şi actualizări. Gradul cel mai mare de creştere a serverelor de comandă şi control Koobface s-a înregistrat în Statele Unite ale Americii, unde a evoluat de la 48% la 52%. Mai mult de jumătate din numărul acestor servere este găzduit în SUA, depăşind orice altă ţară. Kaspersky Lab are următoarele recomandări pentru utilizatorii de reţele sociale:


- Să fie precauţi atunci când accesează link-uri din mesaje suspecte, chiar dacă cel care a trimis link-ul este unul dintre prietenii din lista de Facebook
- Să folosească un browser de Internet cu actualizările la zi: Firefox 3.x, Internet Explorer 8, Google Chrome, Opera 10 etc.-
- Pe cât posibil, să divulge cât mai puţine informaţii personale. Nu trebuie să publice adresa de reşedinţă, numărul de telefon sau orice alte date confidenţiale.
- Să se asigure că au instalată o soluţie de securitate actualizată, pentru a preveni noi versiuni de malware să atace computerul.
Utilizatorii de produse Kaspersky Lab sunt protejaţi în faţa oricărei versiuni de Koobface.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite