Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SEPA şi canalele electronice

14 Martie 2010




SEPA e-Payments Framework a fost supus unui proces de consultări şi se estimează că va fi finalizat până la sfârşitul anului 2009. Documentul va fi completat cu specificaţii detaliate, standardele de mesaje ISO 20022 şi linii directoare pentru implementarea acestora pentru plăţi electronice SEPA.


Securitatea tranzacţiilor electronice SEPA

În acelaşi timp cu dezvoltarea standardelor pentru plăţile SEPA prin canale electronice, Consiliul European al Plăţilor dezvoltă principii de bune practici şi linii directoare privind securitatea segmentului Client-Bancă, referitor la iniţierea electronică de la distanţă a plăţilor prin schemele SEPA. Astfel documentul C2B Security Good Practices are obiectivul de a defini o bază comună pentru securitatea tranzacţiilor la distanţă în SEPA. Aceste linii directoare sunt relevante pentru orice soluţie de plăţi e- sau m-payment în Europa şi se pot de asemenea aplica participanţilor la sisteme de facturare electronică (e-invoicing).


Principiile şi liniile directoare privind securitatea plăţilor electronice în SEPA nu sunt cerinţe absolute şi nu încearcă să definească soluţii tehnice sau standarde specifice. Este recomandat ca aceste principii să fie utilizate ca instrumente de către bănci, furnizori de servicii e-banking sau alte părţi care acţionează în numele lor. Ele au însă rolul deosebit de important de a proteja reputaţia industriei financiare şi pot fi incluse în orice strategie de servicii bancare electronice, bineînţeles adaptate la cerinţele naţionale şi profilurile de risc individuale.




Rodica Tuchilă,
Consilier principal Asociaţia Română a Băncilor



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite