Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Siemens restructurează divizia IT

19 Martie 2010



Gigantul german Siemens a anunțat un ambițios plan de restructurare pentru divizia sa informatică Siemens Solutions and Services (SIS), care va include eliminarea a 4.200 de locuri de muncă și reorganizarea în două divizii. Compania are la ora actuală 35.000 de angajați la nivel mondial, iar aproape 2.000 de concediați sunt din Germania. Managementul companie susține că va simplifica structura companiei, stabilind două zone mari de interes și deci două divizii noi - Outsourcing și zona de soluții IT pentru afaceri (business IT solutions). Investițiile realizate de companie pentru reorganizare sunt cifrate la 500 de milioane de euro pînă în 2012.


SIS a avut pînă acum șapte divizii separate, conform schemei oficiale. Reorganizarea va permite Siemens să se concentreze mai mult pe cerințele clienților. Divizia IT va beneficia de experiența Siemens în alte domenii, unde este lider de piață, asigură oficialii companiei.


Directorul executiv la diviziei de tehnologie, Christian Oecking spune că acum se bun bazele unei dezvoltări pe termen lung a diviziei, iar orientarea este către tehnologii de ultimă oră, precum rețelele inteligente, tehnologia digitală pentru controlul clădirilor și a caselor, tehnologii care reduc consumul de energie.


De asemenea, Siemens va continua să exploreze soluțiile IT pentru zona de Sănătate. Divizia IT a Siemens devine independentă de la 1 octombrie 2010, decizie care a lăsat să se înțeleagă că ar putea fi vândută de grupul german. Încasările SIS au continuat să scadă în 2009, tendință care se menține de mai mulți ani. Programele de restructurare au costat de alte 500 de milioane de euro și s-au soldat cu reducerea a 23.000 de locuri de muncă.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite