Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Certificarile ISO pe securitatea informatiei sunt recunoscute in Romania

22 Martie 2010Organismul national RENAR a acreditat primul organism de certificare care sa poata efectua certificari recunoscute de catre autoritatile publice din Romania pentru sistemele de management al securitatii informatiei din companiile private si cele de stat. SIMTEX-OC a devenit astfel primul organism de certificare acreditat in Romania care poate elibera certificate pentru sistemul de management al securitatii informatiei in conformitate cu standardul ISO 27001, cu recunoastere nationala si internationala.


Prin implementarea acestui sistem de management o organizatie isi ia masuri concrete pentru prevenirea: scurgerii de informatii catre concurenta, furtului de bunuri si know-how, daunelor de imagine, financiare si cele provocate de dezastre naturale, in acelasi timp adoptand si masuri de reactie prompta daca aceste evenimente apar. Familia de standarde ISO 27000 da directii de abordare ale metodelor de protecţie pentru a asigura supravietuirea companiei, minimizeaza potentialele daune financiare si de imagine maximizand astfel profitul organizatiei.


Standardul este aplicabil oricarui tip de organizatie, indiferent de marime sau domeniul de activitate si se poate integra cu celelalte standarde de management: ISO 9001, ISO 14001 si OHSAS 18001. In Romania cele mai multe cereri pentru certificari ISO 27001 sunt, in general, din partea organizatiilor care intra in contact cu informatiile clientilor si care doresc sa demonstreze ca le asigura o protectie adecvata dar si din partea celor care doresc sa isi protejeze propria afacere.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite