Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Juniper, reţeaua la baza business-ului

03 Aprilie 2010



Un eveniment organizat în comun de Juniper şi Provision, ca unic distribuitor pe piaţa locală, a adus la Bucureşti o parte a echipei manageriale care gestionează regiunea din care face parte România. În acest context, Jean-David Lehmann-Charley, Operating Area Lead RESE Enterprise, Juniper Networks, a vorbit audienţei locale despre parteneriatul cu Provision, precum şi despre noile concepte din industria de profil.

Ţinând cont de faptul că Juniper provine din mediul de telco, are o strategie diferită în ceea ce priveşte organizaţiile private, faţă de alţi „telco providers”? Există o strategie, din punct de vedere Juniper, specifică pentru fiecare verticală?

Din ce în ce mai mult, vedem similarităţi între reţele şi centre de date. Indiferent de mărimea organizaţiei – telco, service provider, organizaţii private mari sau mici – practic e vorba de acelaşi lucru – „high performance networking” – fiabilitate, scalabilitate, securitate, simplitate şi viteză. E doar o diferenţă de scară la care aceste concepte se aplică. Asta e tot. Juniper promovează o strategie „deschisă”, flexibilă în ceea ce priveşte networking-ul, astfel încât şi organizaţiile mici să aibă posibilitatea de a beneficia de tehnologiile noastre, cu posibilitatea de a creşte în viitor. Aceste tehnologii sunt implementate deja de unele dintre cele mai mari organizaţii la nivel mondial, organizaţii „mission-critical”, care au nevoie de astfel de infrastructuri, cu costuri mult reduse.


Ce schimbări introduce în strategia Juniper conceptul „the new enterprise network”?

Vorbim aici despre “The new network is here” – pentru organizaţii se traduce în a putea face mai multe cu mai puţin.


Juniper a continuat să se extindă pe piaţa enterprise în ultimii ani şi am tot crescut, în special pe partea de routing şi switching. Parteneriatul OEM cu Dell este un alt pas al strategiei noastre legate de parteneriate strategice şi, respectiv, un moment important al evoluţiei enterprise.


Pe piaţa enterprise, deservim 99 din primele 100 de companii Fortune 100, avem bază instalată în 25 din principalele 27 organizaţii financiare şi deservim cele mai mari agenţii guvernamentale, apărare, servicii secrete şi civile la nivel mondial. Numai în Statele Unite, Juniper are infrastructuri instalate în 47 din 50 de state, în 80% din organizaţiile guvernamentale locale şi peste 25% din universităţi.


Care sunt, conform Juniper, factorii care au contribuit la expansiunea masivă a reţelelor în ultimii ani?

Reţelele sunt un „enabler”, atât în termeni de business, cât şi în termeni de disponibilitate. Vorbim aici de infrastructuri de înaltă performanţă capabile de “Connect everything, empower everyone” – conectăm orice, asigurăm pe toată lumea. Înmulţirea numărului de aplicaţii şi a site-urilor cu conţinut social şi media, disponibile oricând utilizatorilor, fac viaţa de zi cu zi mai uşoară şi mai interesantă. Conectivitatea mobilă devine din ce în ce mai răspândită, prin urmare oamenii doresc să poată descărca aplicaţii şi informaţii de pe PC pe propriile echipamente mobile, ceea ce conduce la creşterea cerinţelor cu privire la putere şi caracteristicile lăţimii de bandă a reţelelor.


Capacitatea curentă a reţelei a crescut semnificativ – Juniper este capabil să ofere un avantaj în materie de management şi control în virtutea acestei creşteri a capacităţii reţelei?

JUNOS® constituie un avantaj major pentru managementul reţelelor, pe măsură ce acestea cresc semnificativ într-o perioadă relativ scurtă. Este important ca acestea să nu devină totodată şi mai complexe, deci un singur sistem de operare reduce complexitatea.


Un alt aspect al portofoliului Juniper îl constituie strategia noastră legată de managementul reţelei – putem oferi un control unificat pentru routing, switching şi securitate. Acest lucru se traduce, în practică, prin faptul că provizionarea, monitorizarea şi troubleshooting-ul pot fi automatizate, ceea ce rezultă, indiferent de capacitate, într-un management mult mai eficient şi controlat al reţelei, către un TCO (total cost of ownership) mai scăzut.


Există percepţia greşită, conform căreia infrastructura nu aduce, în mod direct, valoare unei organizaţii (în special comparativ cu aplicaţiile de business).

Organizaţiile cu care lucrăm înţeleg puterea infrastructurii foarte clar – văd reţeaua ca un mijloc care influenţează pozitiv obiectivele lor de business. O infrastructură de înaltă performanţă îmbunătăţeşte productivitatea, satisfacţia clienţilor şi comunicarea. Reţeaua „deblochează” aplicaţiile de business, permiţându-le să opereze mai rapid, mai fiabil şi mai securizat.

Este JUNOS principalul diferenţiator Juniper faţă de competiţie? Care sunt avantajele/beneficiile clienţilor care rulează un singur sistem de operare pentru toată infrastructura?

JUNOS® are un rol fundamental în cadrul propunerii noastre pentru parteneri şi clienţi. JUNOS este un singur sistem de operare care integrează routing, switching, security şi servicii. Acesta livrează puterea unui singur sistem de operare care reduce complexitatea, asigură excelenţă operaţională şi livrează servicii dinamice cu un TCO mai scăzut. OPEX-ul este, de asemenea, foarte scăzut cu JUNOS – clienţii se certifică o singură dată, instalează o singură dată şi asigură suport o singură dată.


Oferim, de asemenea, avantaje competitive şi prin „deschiderea” portofoliului nostru. Această strategie permite clienţilor noştri să lucreze atât cu noi, cât şi cu alţi vendori, asigurându-le astfel cele mai bune oportunităţi. Aş include aici şi cea mai recentă dezvoltare a noastră în materie de chip-uri – chipset-ul Trio, lansat în octombrie anul trecut şi care oferă companiei Juniper un avantaj tehnologic de 3 ani. Ultimul, dar nu cel din urmă, managementul reţelei constituie o mare problemă. Juniper poate automatiza şi concentra procesul pentru routing, switching şi securitate, care conduce din nou la un TCO mai mic.


În ce constă parteneriatul dintre Juniper şi vendori precum IBM sau Dell? Acest parteneriat are vreun efect pe piaţa românească?

Juniper a anunţat parteneriate OEM cu Dell şi IBM pentru a livra un portofoliu comprehensiv de soluţii pentru networking. Acest lucru extinde capabilitatea “road-to-market” a lui Juniper şi oferă clienţilor posibilitatea soluţiilor “best-in-class” în cadrul portofoliilor Dell şi IBM. În acest mod, se permite portofoliului soluţiilor Juniper Networks să fie combinat cu soluţiile recunoscute global oferite de Dell şi IBM. Această iniţiativă a prins deja contur şi în România, angajându-ne cu aceşti vendori pe plan local.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite