Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetători cu experienţă internaţională, preluaţi de centrul de excelenţă din IMT

04 Aprilie 2010




- Mihaela Carp a absolvit Facultatea de Fizică în Universitatea din Bucureşti în 1997 şi a obţinut de la aceeaşi facultate, în 1999, titlul de Master in Science. În perioada 1999-2002 a lucrat ca fizician tehnolog în S.C. Băneasa S.A., unde s-a ocupat de dispozitive semiconductoare discrete. Din 2002 a plecat la un stagiu doctoral la Universitatea Tehnologică Nanyang din Singapore în domeniul senzorilor de culoare bazaţi pe tranzistoare JFET. La Universitatea Nanyang a lucrat şi la proiectarea, simularea, fabricarea şi caracterizarea dispozitivelor microfluidice pentru aplicaţii biomedicale. Şi-a luat doctoratul în 2007. Din 2007 până în 2008 a fost asistent de cercetare în Divizia de Tehnologia Materialelor, Facultatea Ştiinţa
Materialelor, NTU fiind implicată iniţial în integrarea dispozitivelor MEMS în circuite CMOS. Se alătură Centrului de Excelenţă MIMOMEMS al IMT Bucureşti în toamna lui 2009, unde contribuie la fabricarea şi testarea dispozitivelor MEMS. Dr. Carp are peste 25 de lucrări publicate în reviste ştiinţifice internaţionale cotate ISI şi proceedings-uri ale unor conferinţe.

Microinterviu Mihaela Carp

Am văzut în IMT oportunitatea de a începe o nouă etapă în activitatea mea, aceea de a transfera cunoştinţele mele în domeniul tehnologiei dispozitivelor semiconductoarelor colegilor mei din IMT şi, totodată, de a învăţa în continuare lucruri noi de la colegii mei din IMT. Desfăşor aici şi activităţi didactice, cu studenţii, în cadrul cursurilor de Master ţinute la IMT, care îmi fac mare plăcere prin contribuţia pe care simt ca o aduc la formarea noii generaţii de cercetători în domeniul micro şi nanotehnologiilor. Sper să contribui la succesul proiectelor în care am fost implicată şi aş dori să pot rămâne la IMT şi după terminarea proiectului MIMOMEMS.



Mihaela Carp



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite