Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

SAP ar putea trece la achiziţii

13 Aprilie 2010



SAP a realizat o nouă serie de modificări în echipa de management şi ar putea intra într-o fază de achiziţii, pentru a recupera terenul pierdut în faţa rivalului Oracle. Producătorul de software pentru managementul afacerilor caută să angajeze un director de resurse umane, iar atribuţiunile directorului de operaţiuni Gerhard Oswald au fost preluate de noul director executiv Co-CEO Bill McDermott, conform Financial Times Deutschland, Astfel, McDermott se va ocupa de diviziile de consultanţă şi training, iar Oswald preia zona de IT şi cercetare-dezvoltare, spun sursele citate. Pentru postul de director HR SAP vrea să angajeze o femeie, mai spune FT.


SAP



Analiştii estimează că SAP ar putea trece la achiziţii pentru a obţine creşterea afacerilor, după modelul Oracle. Ei susţin că terenul pierdut în faţa companiei americane va obliga producătorul german să adopte o strategie similară pentru a-şi recâştiga poziţia de lider. Larry Ellison a reafirmat recent faptul că va targeta clienţii SAP şi chiar zona de core business a rivalului german. Schimbarea de strategie SAP ar lovi tocmai principala armă a lui Ellison, care s-a descurcat de minune în poziţia de principal arhitect al achiziţiilor şi care nu este pregătit să aibă un rival cu care să intre în licitaţii şi războiul preţurilor. Oracle a cumpărat 38 de companii din 2004 încoace şi a făcut mai multe tranzacţii de nivelul miliardelor de dolari.


SAP, care pînă acum adus o politică fără achiziţii majore, va trebui să demonstreze că poate avea rezultate bune prin noua strategie, mai avertizează specialiştii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite