Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Microsoft lanseaza oficial Business Productivity Online Suite in Romania

14 Aprilie 2010



„Evenimentul de astăzi este o certificare în plus a faptului că Microsoft a hotărât să aibă un focus total pe zona de Cloud Computing. Este sansă unică pentru noi, Microsoft România, dar si pentru partenerii nostri locali, de a dezvolta un business absolut nou, inovativ“, a declarat Călin Tatomir, country manager Microsoft România, cu ocazia lansarii oficiale a Business Productivity Online Suite (BPOS), un set de solutii de mesagerie si colaborare menit sa eficientizeze comunicarea companiilor, oferindu-le acces la tehnologii performantesi economii semnificative de costuri.


Microsoft BPOS


Suita BPO (Business Productivity Online Suite include Exchange Online, SharePoint Online, Office Communications Online si Office Live Meeting) este disponibila in faza de trial inca din luna noiembrie 2009, perioada in care Microsoft a colaborat cu partenerii sai intr-un program de pregatire tehnologica, de marketing si de vanzari. In colaborare cu cei sase parteneri Premium (Brinel, CG&GC, Crescendo, Essential, ETA2U si Gecad Net) si un partener regional (Central Europe On-Demand), au fost identificate deja oportunitati de business, numerosi clienti care testeaza in prezent produsul dorind sa realizeze tranzitia catre online si cloud imediat ce suita este disponibila in Romania. Inca din perioada de trial, au fost vizate companiile mici si mijlocii, primele impactate de criza economica, la testare inregistrandu-se 260 de clienti, dintre care 160 de companii cu mai putin de 25 de utilizatori, iar 80 cu 25-99 de utilizatori. Conform rezultatelor inregistrate in perioada de trail, cel mai solicitat serviciu din suita BPOS este cel de e-mail, clientii apreciind totodat faptul ca suita permite reducerea investitiilor de capital care trebuie planificate in avans, plata realizandu-se in functie de consum. Noul model de business promovat de Microsoft permite in plus companiilor client sa beneficieze de avantajul predictibilitatii si flexibilitatii costurilor, un element important in actualul context economic. Totodată, oferta cloud promovata de Microsoft permite, conform specialistilor acestei companii, obtinerea de economii directe semnificative cum ar fi reducerea cu 50-80% a costurilor de implementare si comunicatii; scaderea cu 20-40% a costurilor generate de deplasari si reducerea cu 30-40% a costurilor de infrastructura si administrare.


„Business Online Services este un nou model de business pentru Microsoft. Este unul dintre pasii majori realizati in directia Cloud Computing, cu focus pe flexibilitate, fezabilitate si productivitate. Acum, clientii au posibilitatea de a crea un mediu de comunicare si colaborare pentru toti angajatii, fie ei mobili sau rezidenti. E o solutie care permite acces atat din biroul firmei, cat si din teritoriu, atunci cand esti in deplasare si trebuie sa te sincronizezi cu echipa centrala. O solutie pretabila de la distributie la retail, sectorul public, profesii liberale pana la telemarketing sau manufacturing“, a explicat Valentina Ion, Information Worker Business Group Lead, Microsoft Romania. Totodata BPOS reprezint un nou model de business si pentru partenerii Microsoft, care prin intermediul noii oferte pot adresa noi segmente de piata, dezvoltand noi scenarii de utilizare a aplicatiilor software, respectiv noi servicii. Totodata, suita le permite partenerilor sa beneficieze de o capacitate superioara de implementare, precum si de avantajul scalabilitatii sporite specifice aplicatiilor de tip cloud.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite