Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Studiu: virtualizarea își continuă expansiunea

29 Aprilie 2010



Expansiunea continua a tehnologiilor de virtualizare aduce cu ea si nivele noi de complexitate care ajung sa ameninte calitatea, fiabilitatea si securitatea serviciilor, se arată într-un studiu Forrester Consulting dat publicității de CA și partenerul său local, SolvIT Networks. Studiul arata ca, pe masura ce responsabilitatea productiei zilnice trece din subordinea expertilor in subordinea angajatilor obisnuiti, sunt necesare noi instrumente de management si automatizare pentru a minimiza riscurile.


“Rezultatele studiului reflecta convingerile CA, si anume faptul ca managementul este cheia valorii virtualizarii”, a spus Roger Pilc, vice presedinte senior si manager general pentru virtualizare si automatizarea serviciilor, CA. “Un management si o automatizare cuprinzatoare la nivel de organizatie, pot duce la cresterea agilitatii IT, si deasemenea pot ajuta la reducerea costurilor, imbunatatirea calitatii serviciilor si reducerea riscurilor in cadrul mediilor fizice, virtuale si de cloud computing”.



Grupul studiat a fost format de 257 de persoane cu putere de decizie din U.S.A., Marea Britanie, Franta, Germania si Japonia. Principalele descoperiri ale studiului includ:


Mutarea catre cloud necesita modificari ale managementului proceselor si automatizarii: Numeroase organizatii privesc cloud computing ca pe o consecinta a virtualizarii. 28% dintre respondenti au in plan sa evolueze, cel putin partial, de la virtualizare la servicii private de cloud computing in urmatoarele 6 luni. Pentru a atinge acest tel, modelele uzuale de dezvoltare de servicii si operatii IT trebuie inlocuite. Modificari ale instrumentelor de management al disciplinei procesului, automatizarii si auto-service-ului precum si modificari organizationale sunt inevitabile.


Acoperirea cat mai cuprinzatoare a domeniului este critica: Una dintre cele mai frecvente cerinte ale utilizatorilor din cadrul organizatiilor este existenta abilitatii instrumentelor de management de a administra cu usurinta componentele intregului serviciu virtualizat, componente care sunt adiacente serverului virtual, si care includ sisteme fizice, retele si depozitare.


Este necesara o abordare descendenta, focusata pe aplicatii: Cerintele de business se invart in jurul aplicatiilor si nu in jurul infrastructurii. Analiza aplicatiilor se afla in topul caracteristicilor dorite pentru managementul virtualizarii.


O copie a studiului este disponibila pe site-ul CA.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite