Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cota Internet Explorer coboară sub 60%

04 Mai 2010



Cel mai utilizat browser, Internet Explorer al Microsoft, pierde teren în fața noilor jucători din industrie, iar acest lucru devine o problemă și pentru cei care dezvoltă aplicații software accesibile online. Dacă pînă acum era suficientă dezvoltarea de soluții compatibile cu IE, deja un sfert dintre utilizatorii de Internet folosesc Firefox, iar cota Google Chrome a trecut de 6,7%. Anul acesta, browserul norvegian Opera începe să crească în popularitate.


Internet ExplorerConform unui studiu Net Applications, cota Internet Explorer, cu toate versiunile sale încă în uz, este de 59.95% în martie 2010, în timp ce browserul Firefox are acum 24,59%. Google nu are deocamdată un succes fulminanl, dar 6,73% din utilizatori folosesc browserul Chrome. Browserul Safari al Apple are acum 4,7% din piață, iar Opera numai 2,3%, conform firmei de cercetare. Internet Explorer a avut peste 90% din utilizatorii de Internet. Acum doi ani, încă mai era pe 75,95% din computerele care accesează Internetul. În 2009, cota se menținea la circa 68, iar acum a scăzut cu încă opt puncte procentuale. Firefox a fost lansat în 2004, iar de atunci a cunoscut o creștere susținută în preferințele utilizatorilor.


Microsoft lucrează acum la versiunea 9 a browserului de Internet. După succesul avut cu Windows 7 și preview-ul de succes pentru Windows Mobile 7, sunt șanse mari ca noul browser să fie o unealtă excelentă. Rămâne de văzut însă dacă va mai putea recupera cota de piață pentru că entuziaștii folosesc Firefox pentru multitudinea de extensii gratuite, Chrome pentru viteza oferită și așa mai departe.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite