Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Conexiuni Wireless in Romania

06 Mai 2005




Connex ofera servicii de transfer HSCSD pe patru canale, ajungand la viteze de transfer de pana la 38,4 kbps, pentru abonamentul Connex Office, adaugand 2 dolari acestuia. Transferul este tarifat apoi cu 10 centi pe minut. Pentru o ora de transfer costurile se ridica asadar la 6 dolari si se poate descarca la viteza maxima aproximativ 16 MB. Este o optiune buna pentru transferuri de date cu durata scurta si care necesita viteza relativ mare, in timp ce sistemul CSD de la Orange este mai avantajos seara cand se pot transfera aproximativ 4 MB la un cost de 60 de centi pe ora.


EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution)


Tehnologia EDGE este prezenta in romania doar prin Orange. Viteza de transmisie permisa este de pana la trei ori mai mare decat cea oferita de GPRS, ajungand pana la 210 - 215 kbps. Viteza nu este garantata si depinde de foarte multi factori. Functionand in paralel cu GPRS are aceleasi tarife, dar necesita telefoane ceva mai sofisticate, care au aceste capacitati. De asemenea aparatul poate limita viteza de transfer, unele neputand oferi 210 kbps. Din pacate acoperirea nu este inca la nivelul celorlalte sisteme pana in prezent Orange oferind servicii de EDGE numai in Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Brasov.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Vujdeu Alexandru
Cum se poate conecta la reteaua de internet Wireless in Bucuresti?
16 Noiembrie 2009, 05:12:04
Redactia
Sunt mai multe hot spoturi free in Bucuresti. Unul este in fata Teatrului National, insa mai exista la McDonalds, in magazinele Romtelecom, in mai multe restaurante etc. Articolul e vechi, exista si unul actualizat.
16 Noiembrie 2009, 05:14:40