Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

ANIS critică oficial eliminarea scutirilor de impozit

18 Mai 2010



Liviu DraganAsociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) și-a prezentat oficial poziţia referitoare la intenţia anunţată de anulare a facilităţii de impozitare 0 pentru programatori. Preşedintele ANIS, Liviu Drăgan, a semnat alături de alţi reprezentanţi ai industriei o scrisoare adresată preşedintelui României, Traian Băsescu, pentru susţinerea păstrării acestor facilităţi fiscale. Poziţia comună a fost generată în urma unei serii de consultări derulate în ultimele două săptămâni cu reprezentanţi ai Comitetului IT&C al AmCham – Camera de comerţ româno-americană şi ai altor organizaţii din industrie.


„Industria IT este o industrie model pentru economia românească şi care s-a dezvoltat spectaculos în ultimii 10 ani, cu creşteri constante de două cifre de la an la an şi fără subvenţii de la bugetul de stat, ca în cazul altor industrii”, spune Liviu Drăgan, Preşedintele ANIS. „În condiţiile în care la începutul anilor 2000 se înregistra un adevărat exod al specialiştilor IT, motivat de condiţii atrăgătoare financiare şi de dezvoltare a carierei, promovarea facilităţii de impozitare 0 pentru programatori a contribuit la stoparea acestui fenomen”, a precizat Preşedintele ANIS.


ANIS subliniază faptul că industria IT este una de înalt nivel de dezvoltare tehnologic, cu influenţă potenţială strategică pentru dezvoltarea tuturor celorlalte sectoare economice. Acest lucru confirmă statutul acordat de toate programele de guvernare din ultimii 20 de ani de domeniu strategic, a cărui dezvoltare trebuie susţinută şi încurajată. Intervenţia imediată şi neplanificată asupra unor variabile care cântăresc semnificativ în planificarea costurilor companiilor din domeniul IT, poate genera dezechilibre grave ale bugetelor anuale şi poate avea efecte negative ireversibile pentru dezvoltarea şi chiar supravieţuirea companiilor şi a industriei, în general.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite