Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Intel Challenge, finanțare pentru proiecte IT&C

28 Mai 2010



Intel a lansat programul internațional de finanțare pentru studenți, Intel Challenge, la care sunt invitate să participe trei centre universitare din România: Universitatea din București, Universitatea Politehnică București și Universitatea Tehnică din Cluj Napoca. Anunțul a fost făcut la București de Guenther Juenger, director corporate affairs, Intel EMEA. Intel Challenge este o inițiativă prin care se va oferi finanţare celor mai bune planuri de afaceri trimise de studenţi, pentru a-i sprijini să îşi transforme cercetările şi ideile tehnologice în noi proiecte antreprenoriale.


Intel Challenge in Romania

Criteriul principal de evaluare al planurilor de afaceri înscrise la Intel Challenge va fi potențialul de impact pozitiv asupra societăţii şi de generare de profit din investiţii, prin comercializarea noilor tehnologii în domenii precum semiconductori, tehnologii mobile şi wireless, nanotehnologie şi ştiinţe ale vieţii. La competiție vor participa numeroase centre universitare, incluzând peste 150 de colegii ce oferă cursuri de antreprenoriat susținute de profesori formați de Intel, în cadrul unei curricule bazate pe inovație. Studenții participanți vor concura pentru premii în valoare de 150,000 dolari şi vor beneficia pe tot parcursul competiţiei de îndrumarea unor lideri şi experţi din comunitatea de afaceri. Intel estimează că în programul Intel Challenge vor fi înscrise peste 10.000 de planuri de afaceri în următorii 3 ani.



Câştigătorii regionali vor concura în noiembrie la Intel + Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge, o competiţie găzduită de Universitatea Berkeley din California. Câștigătorul va fi invitat să participe la Summit-ul Anual CEO al Intel Capital.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite