Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Fujitsu mizează pe super-computere

31 Mai 2010



Producătorul japonez de echipamente IT Fujitsu spune că vrea să atingă încasări de 1 miliard de dolari pe piața super-computerelor, în următorii cinci ani, față de circa 200 de milioane de dolari cât câștigă în prezent. Obiectivul va fi atins prin creșterea cotei de piață de la 2,2% la circa 10 procente, pe o piață globală de peste 9 miliarde de dolari pe an. În domeniul supercomputerelor liderii sunt IBM și HP, dar Fujitsu spune că vizează în special piețele din Europa, precum Marea Britanie, Franța sau Germania.


Fujitsu supercomputerSupercomputerele sunt folosite din ce în ce mai mult în universități și institute de cercetare, în industriile care produc diverse bunuri sau în industria farmaceutică sau pentru studii meteorologice. Vânzările de astfel de echipamente au crescut cu 8,6% anul trecut, iar previziunile sunt de creștere.


Fujitsu construiește în Japonia ceea ce speră să fie cel mai puternic supercomputer la nivel mondial în 2012. Va avea dimensiunile cam jumătate dintr-un teren de fotbal și va include 80.000 de procesoare capabile să efectueze de patru ori mai multe operațiuni decât generația actuală de supercomputere.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite