Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Scanner pentru cărți i2s e-Scan

24 Iunie 2010Z Spot Media a prezentat in colaborare cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti scanerul de carte pentru uz public i2s e-Scan, noul scaner de tip kiosk pentru studenti si publicul larg. Evenimentul a avut loc in cadrul Conferintei Internationale de Biblioteconomie si Stiintei Informatiei BIBLIO 2010 din Brasov. Evenimentul s-a bucurat de o participare bogata, numarand profesori, biliotecari, lectori si conferentiari de la importante universitati, biblioteci si muzee din tara. Pe langa profesionistii romani, la eveniment au luat parte si reprezentanti ai unor universitati si bilioteci din strainatate contribuind astfel la un bogat schimb de experienta. Dupa cum remarca Dl Robert Coravu, Dir. Gen. Adjunct al Bibliotecii Centrale Universitare din Bucuresti si Secretar General al Asociatiei Bibliotecarilor din Invatamant-Romania (ABIR) evenimentul s-a bucurat si de cea mai importanta participare din strainatate de pana acum, constituind cea mai importanta manifestare stiintifica din domeniul biblioteconomiei romanesti


Scanner pentru cartiIn cadrul conferintei, specialistii Z SPOT MEDIA au prezentat scanerul de carte pentru uz public i2s e-Scan, conceptul de scaner tip kiosk al producatorului francez i2S SA. Ulterior prezentarii, participantii au avut ocazia de a utiliza si testa la standul Z SPOT MEDIA noul scaner e-Scan precum si de a pune intrebari reprezentantilor firmei. Echipamentul a fost prezentat pe perioada evenimentului prin amabilitatea Bibliotecii Metropolitane Bucuresti condusa de Dl Dr. Florin Rotaru, Director General al Bibliotecii. Scanerul i2s e-Scan beneficiaza de un ecran touch-screen cu interfata in limba romana si permite oricarui utilizator scanarea rapida, pe principiul "scan-and-go", al oricarui document legat - carte, manual, caiet, lucrare de diploma, revista, etc.


Constructia tip kiosk a scanerului de carte il recomanda pentru utilizare publica in salile de lectura ale universitatilor, bibliotecilor, arhivelor, si a oricaror institutii care detin colectii de carti si documente legate puse la dispozitia publicului (ex. Institutul National de Statistica, administratii publice, servicii de evidenta). De asemenea echipamentul este ideal pentru copy-center-uri unde poate fi folosit ca un e-copier, copiator virtual ce permite scanarea cartilor sau a documentelor si preluarea lor pe CD sau stick. Utilizatorii, fie studenti, cercetatori, operatori amatori, chiar si pensionari, pot opera scanerul printr-o singura apasare de buton. Utilizatorul plaseaza cartea deschisa cu fata in sus, scaneaza paginile dorite selectand functia de pe touch-screen si la plecare ia documentele scanate in format digital pe un stick USB. Conceptul de e-copier il face prietenos cu mediul inconjurator prin eliminarea risipei de hartie. Documentele pot fi transferate prin retea, salvate prin FTP sau printate, dupa cum doreste utilizatorul.


2s Digibook, divizie a producatorului francez I2s, este specializata in proiectarea si productia de solutii si echipamente profesionale pentru scanarea, digitizarea si restaurarea arhivelor de carti si documente legate.
Scanerele de carti i2S DigiBook respecta cele mai stricte cerinte pentru pastrarea si prezervarea lucrarilor pretioase si fragile si garanteaza o calitate exceptionala a digitizarii, grija pentru documentele originale si confortul operatorului.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite