Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Reţeaua virtuală, următorul pas logic într-un proiect de virtualizare

24 Iunie 2010




Abordare etapizată

Dincolo de aspectul complexităţii tehnologiei, specialiştii avertizează că un proiect de succes de virtualizare al reţelei necesită o planificare foarte atentă. De aceea, multe organizaţii aleg să implementeze această tehnologie în mai multe etape (de multe ori se ia decizia de a începe cu proiecte-pilot pe sectoare neesenţiale pentru core-business-ul unei organizaţii). Această strategie este deseori folosită pentru a minimiza întreruperile şi riscurile şi pentru a permite organizaţiei să determine valoarea proiectului de virtualizare înainte de a-l implementa la nivelul întregii reţele.


De ce virtualizarea reţelei?


- Minimizează riscul down-time-urilor neplanificate şi asigură continuitatea afacerii
: prin virtualizare, reţeaua este protejată de incidentele pe care le pot provoca aplicaţiile care rulează. Prin rularea pe canale dedicate, aplicaţiile nu interferează unele cu altele, iar automatizarea proceselor de alocare de resurse elimina erorile costisitoare de configurare.
- Protejează datele şi resursele: prin definirea de politici şi soluţii de securitate dedicate pe grupuri de utilizatori se reduce sensibil riscul de ameninţări din interiorul şi exteriorul organizaţiei.
- Garantează performanţa şi calitatea serviciilor: reţelele virtuale permit separarea şi alocaree resurselor de reţea în conformitate cu priorităţile de afaceri pentru aplicatii multiple. Pe de altă parte, permite testarea, adoptarea şi dezvoltarea rapidă de noi servicii fără a afecta eficienţa organizaţiei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite