Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Rezultate Oracle: creștere pe linie

25 Iunie 2010



După seria de achiziții de anul trecut, rezultatele financiare raportate de Oracle pentru ultimele trei luni din anul fiscal 2010 (încheiat la 31 mai) arată că toate diviziile companiei au înregistrat creștere, ceea ce semnalează o reluare a investițiilor în IT, inclusiv în zona de hardware. Cifrele anunțate sunt peste așteptările Wall Street, iar Sun Microsystems a raportat profit și vânzări peste așteptări pentru echipamentele hardware. Veniturile totale au trecut de 9,5 miliarde de dolari, în creștere cu 39% comparat cu anul anterior, vânzările de licențe software au crescut cu 14%, iar profitul operațional a urcat cu 26%. Profitul net (GAAP) a fost de 2,4 miliarde de dolari, în creștere cu 25%.


Larry Ellison
Sun Microsystems, cumpărat de Oracle anul trecut pentru 7,4 miliarde de dolari, a adus în trimestrul martie - mai 2010 venituri de 1,2 miliarde de dolari și profit operațional de 400 de milioane de dolari. Politica de achiziții dusă de Larry Ellison a dus la preluarea în ultimii cinci ani a 67 de companii, printre care nume foarte cunoscute din industrie pentru care s-au plătit miliarde de dolari. Pentru următoarele trei luni, oficialii Oracle estimează o creștere a veniturilor de 44 - 48% comparat cu aceeași perioadă din anul anterior, datorită integrării veniturilor de la companiile achiziționate. De data aceasta, președintele Oracle, Safra Catz, a estimat încasări de 7,29 - 7,49 miliarde de dolari, sub cifrele analiștilor, care mizau pe venituri de 7,55 miliarde de dolari.


Oracle va angaja noi oameni pentru dubla echipa de vânzări Sun Microsystems, a declarat Ellison.


Pentru anul fiscal 2010, veniturile Oracle sunt de 26,8 miliarde de dolari, o creștere de 15%. Vânzările de licențe software au crescut cu 6 procente, iar profitul operațional a urcat cu 15 procente. Profitul net a crescut cu 10%, totalizând 6,1 miliarde de dolari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite