Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sistem de document management la Prefectura Gorj

01 Iulie 2010



Prefectura Gorj a implementat un sistem de management al documentelor, cu scopul de a reduce timpii de livrare a serviciilor publice către cetăţenii din judeţul Gorj, scrie www.administratie.ro, citând Agerpress.
Potrivit consilierului pentru afaceri europene din Prefectura Gorj, Lorena Vâlceanu, proiectul are o durată de implementare de 14 luni.
„Grupurile ţintă vizate direct de proiect sunt Instituţia Prefectului, personalul Prefecturii, instituţiile administraţiei publice centrale şi locale, dar şi serviciile publice deconcentrate cu care se află în raporturi de colaborare. Am solicitat o cerere de finanţare pentru acest sistem, deoarece ne confruntăm cu o serie de probleme, printre care timpul scurt alocat soluţionării unui document, timp lung de răspuns către solicitanţi, insuficienţa resurselor materiale şi de timp necesare derulării activităţilor curente şi nemulţumiri din partea cetăţenilor, care trebuie să se deplaseze la sediul instituţiei”, a precizat Lorena Vâlceanu.
Consilierul a susţinut că printre rezultatele aşteptate de la proiect se numără eliminarea consumului de hârtie prin scanarea documentelor şi introducerea lor direct în sistem, reducerea timpului consumat de angajaţi pentru căutarea şi regăsirea documentelor, regăsirea rapidă a informaţiilor dorite, reducerea costurilor pentru furnizarea serviciilor, eliminarea posibilităţii pierderii, rătăcirii, falsificării sau distrugerii documentelor. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 579.100 lei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite