Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Raportul anual de securitate al Cisco

26 Iulie 2010



Conform Raportului Semestrial de Securitate Cisco 2010 publicat astăzi, călătorii în timp din 1970 nu ar recunoaşte locul de muncă din 2010. Locul de muncă de astăzi a fost transformat de presiuni în creştere precum utilizarea reţelelor sociale, adoptarea la scară largă şi proliferarea dispozitivelor conectate la reţea, şi adoptarea virtualizării. Raportul de securitate trece în revistă riscurile cu care ne confruntăm şi oferă cinci soluţii pentru a ajuta companiile să îşi îmbunătăţească securitatea până în 2011.


Companiile trebuie să schimbe felul în care tratează securitatea pentru a se asigura că reţelele lor şi informaţiile corporatiste vitale sunt protejate împotriva ameninţărilor de securitate care evoluează, conform Raportului Semestrial de Securitate Cisco 2010. Schimbări majore - utilizarea în creştere a reţelelor sociale, adoptarea şi proliferarea dispozitivelor mobile conectate la reţea, şi virtualizarea - continuă să schimbe peisajul securităţii IT. Ca rezultat, profesioniştii din companii trebuie să acţioneze imediat pentru a pune la punct practici de securitate eficiente pentru a proteja reputaţia companiilor lor şi pentru a menţine avantajul competitiv. Raportul evidenţiază cinci recomandări pentru îmbunătăţirea securităţii companiilor.
Cisco, securitate


Reţelele de socializare, virtualizarea, cloud computing-ul, şi utilizarea masivă a dispozitivelor mobile continuă să aibă un impact dramatic asupra abilităţii departamentelor IT de a menţine o securitate eficientă a reţelelor. Jocurile online câştigă teren - Cercetarea Cisco Security Intelligence Operations (SIO) reliefează faptul că 7% din numărul de utilizatori care accesează Facebook petrec, în medie 68 de minute pe zi jucând popularul joc interactiv „FarmVille”. „Mafia Wars” a fost cel de-al doilea joc ca popularitate, cu 5% din utilizatori petrecând astfel până la 52 de minute pe zi/utilizator, în timp ce „Cafe World”, a fost jucat de 4% dintre utilizatori, cu o medie de 36 de minute pe zi.


Deşi pierderea productivităţii nu este un pericol efectiv de securitate, se consideră căinfractorii online dezvoltă diverse metode de a livra malware prin intermediul acestor jocuri. Ignorarea politicilor companiei - 50% dintre utilizatorii finali recunosc că cel puţin o dată pe săptămână ignoră politicile companiei care le interzic utilizarea uneltelor de socializare online, în timp ce 27% au spus că schimbă setările dispozitivelor companiei pentru a accesa aplicaţiile interzise.
Adoptarea târzie a tehnologiilor - Infractorii online se folosesc de inovaţia tehnologică în avantajul lor. Ei exploatează diferenţa dintre rapiditatea cu care ei găsesc diferite modalităţi prin care profită de vulnerabilităţi şi viteza cu care companiile implementează tehnologii avansate pentru a-şi proteja reţelele. În timp ce companiile pierd timp evaluând decizia adoptării reţelelor sociale şi a tehnologiilor de peer-to-peer, infractorii online sunt printre primii utilizatori ai acestor tehnologii, folosindu-le nu doar pentru a comite infracţiuni ci şi pentru a-şi îmbunătăţi comunicaţiile şi pentru a grăbi tranzacţiile dintre ei.


Atacuri spam pe mai multe fronturi - Infractorii cibernetici atacă în continuare siteuri web, însă atacurile lansate sunt cu coordonare temporală strategică, pe mai multe fronturi, având scopul de a instala keyloggere (programe care înregistrează toate tastele apăsate), back-door-uri şi boţi. Teroriştii devin sociali - Reţelele sociale rămân un loc de joacă al criminalilor cibernitici, cu un număr în creştere de atacuri. Noile pericole survin de la un element criminal mai periculos: teroriştii.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite