Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Fonduri europene pentru relansarea institutelor de cercetare

24 August 2010



Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutica-ICCF Bucuresti este unul dintre primii beneficiari ai fondurilor europene nerambursabile disponibile prin Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, axa prioritara 2 - Competitivitate prin cercetare dezvoltare tehnologica si inovare, operatiunea 2.2.4. - Intarireacapacitatii administrative. Programul, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională are ca obiectiv îmbunătăţirea performanţelor administrative şi de management ale universităţilor şi instituţiilor de CD publice, sustinand întărirea capacităţii de management instituţional şi de proiect, valorizarea rezultatelor din cercetare, accesul la instrumentele financiare, promovarea de imagine.De la 15 iulie a.c., ICCF a inceput implementarea proiectului “Studii de marketing si plan de promovare a produselor si serviciilor INCDCF-ICCF”.

Obiectivul principal al proiectului este realizarea unui studiu de marketing strategic pentru promovarea superioară a produselor şi serviciilor si îmbunătăţirea managementului instituţional al INCDCF-ICCF Bucuresti. Rezultatele implementarii proiectului vor imbunatati capacitatea institutului de valorificare a rezultatelor cercetarii stiintifice, vor conduce la o mai buna adaptare a activitatii de cercetare la nevoile pietei, vor imbunatati procesul de transfer tehnologic de la institut la societatile comerciale sau alte entitati care le pot utiliza.

Rezultatele proiectului “Studii de marketing si plan de promovare a produselor si serviciilor INCDCF-ICCF” vor contribui la informarea cetateanului in legatura cu produse,tehnologii si servicii realizate de catre ICCF, care ne vor face viata mai sanatoasa si mai confortabila si care vor imbogati actuala oferta de pe piata.

Printre cele mai semnificative rezultate ale cercetarii institutului se numara: medicament original destinat tratamentului ulcerului gastric si tehnologie pentru obtinerea acestuia, medicament original hepatoprotector sau seria de produse de medicina veterinara cu rezultate omologate.

Proiectul “Studii de marketing si plan de promovare a produselor si serviciilor INCDCFICCF” beneficiaza de finantare nerambursabila obtinuta in cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, axa prioritara 2, operatiune 2.2.4. Intarirea capacitatii administrative (Proiect nr. 806/12982, acronim ProBioFarm). Valoarea totală a proiectului este de 468.400 lei. Asistenţa financiară nerambursabilă este de 400.000 lei, dincare 332.000 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională si 68.000 lei din bugetul naţional. Proiectul se va implementa în Bucureşti, pe o durată de 6 luni.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite