Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Lansarea Platformei Editoriale Române

16 Septembrie 2010



Vineri, 17 septembrie 2010, în cadrul Proiectului Strategic „Doctoratul în şcoli de excelenţă – Evaluarea calităţii cercetării din universităţi şi creşterea vizibilităţii prin publicare ştiinţifică” va avea loc evenimentul public de lansare a Platformei Editoriale Române.


Reuniunea, la care vor participa un număr de peste 50 de directori şi redactori-şefi ai editurilor şi publicaţiilor ştiinţifice romaneşti, se va desfăşura la U.S.A.M.V. Bucureşti, Amfiteatrul „Aurel. E. Popoviciu” (Intrarea Dr. Staicovici), începând cu ora 9:00.


Platforma Editorială Română este un sistem informatic destinat publicațiilor științifice care permite automatizarea procesului editorial şi propune spre adoptare standardele internaţionale din domeniu. Noua platformă, SCIPIO.ro (Scientific Publishing & Information) va fi suportul pentru publicare electronică urmând a fi dezvoltată ca o bibliotecă digitală a producției științifice din România”, declară prof. dr. ing. Ioan Dumitrache, Preşedinte al CNCSIS şi manager al proiectului.


Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de trei ani (2009 – 2011), iar unul dintre principalele sale obiective este creşterea capacităţii de publicare ştiinţifică la nivel instituţional şi individual, care se va concretiza prin realizarea unui program de training editorial pentru întărirea capacităţii editoriale a unui grup de 30 de publicaţii româneşti şi realizarea unei platforme web de suport editorial care să permită unui număr mare de reviste româneşti să intre în fluxul principal de cunoaştere.


Pentru mai multe informaţii vizitaţi: www.ecs-univ.ro, www.forhe.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite