Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

BenQ- crestere de 40% in prima jumatate a anului

29 Septembrie 2010



BenQ, liderul pietei locale de proiectoare si numarul patru pe piata de display-uri LCD, anunta o crestere de 40% a afacerilor înregistrate în prima parte a lui 2010, comparativ cu perioada similara aferenta lui 2009 si se pregateste sa intre pe piata locala cu noi produse si noi tehnologii.


“Cresterea înregistrata în aceasta perioada ne face optimisti privind evolutia urmatoare a companiei pe piata din România. BenQ are crestere si se recladeste pe baze sanatoase, pregatindu-si premisele pentru dezvoltarea din urmatorii ani. Sunt încrezator ca în ciuda problemelor economice actuale, piata locala are un potential deosebit care merita luat în considerare. Având în vedere aceste aspecte ne vom extinde prezenta pe anumite categorii noi de produse. La ora actuala va putem spune ca targetam piata de LED TV-uri anul viitor, însa avem pregatite si alte miscari surpriza” a declarat Mike Borze, Managing Director BenQ CEE BenQ.
Mike Borze


Cresterea BenQ în prima jumatate a anului a fost sustinuta de evolutia spectaculoasa de pe piata de proiectoare, unde producatorul a înregistrat o crestere de 167% în prima jumatate a lui 2010, dar si mentinerea nivelului înregistrat pe piata de monitoare LCD.


“Ne asteptam la mentinerea procentului de crestere pâna la sfârsitul acestui an, însa acest lucru nu va fi influentat doar de numarul de produse lansate sau de strategia noastra, ci si de conditiile de piata. Pentru acest an estimam o stagnare a pietelor de monitoare LCD si de camere foto digitale”spune Dragos Salamac, Team Leader BenQ pentru România.


Numarul de unitati vândute la nivelul întregii piete de proiectoare a crescut cu 29,9% de la 4.380 de unitati în H1 la 5.689 unitati în H1 2010. BenQ a reusit sa ajunga lider de piata în aceasta perioada, cu o cota de piata ce depaseste în H1 2010 39%.

Dragos Salamac


“Strategia BenQ anul acesta a fost sa îsi concentreze eforturile asupra zonelor cu potential de crestere, alaturi de aducerea pe piata din România a celor mai noi produse disponibile la nivel international, fapt ce a dus la rezultatele pozitive pe care le-am obtinut în prima jumatate a lui 2010” a mai adaugat Dragos Salamac.


Premiera mondiala: S11, prima camera video FullHD cu pico-proiector


BenQ îsi întareste pozitia pe zona foto-video prin lansarea S11, prima camera video cu filmare Full HD si Pico-proiector bazat pe tehnologia LED, încorporat. Imaginea redata de Pico-proiectorul BenQ poate atinge 50”, proiectia putând fi realizata imediat dupa filmare.

S11 beneficiaza de un ecran tactil de 3,5" la dimensiuni de 108x55x16 mm si o greutate de 110 g (fara baterie si card SD). Imaginile pot fi stocate pe un card de pana la 32 GB, cu interfata USB, HDMI si A/V (NTSC/PAL).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite