Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Notebooks >> Stiri si comunicate

NX90- un notebook pentru melomani

07 Octombrie 2010



ASUS a lansat pe piata româneasca laptopul NX90 în cadrul unui eveniment organizat la Ateneul Român, cu o intarziere de aproximativ 2 luni dupa ce primul model a fost furat din incinta unui hotel.
NX90 este un model exclusivist care a revolutionat caracteristicile audio ale unui notebook, fiind primul care a integrat tehnologiile de sunet Bang & Olufsen ICEpower si ASUS SonicMaster. Tehnologia SonicMaster, dezvoltata în parteneriat cu Bang & Olufsen ICEpower®, ofera cea mai înalta fidelitate audio.


Divertismentul multimedia a progresat constant, iar laptopurile joaca un rol important în redarea unui continut cât mai variat. Portabilele au devenit adevarate centre media servind la vizionarea filmelor, pentru auditii muzicale sau la rularea jocurilor PC. Utilizatorii solicita facilitati multimedia tot mai avansate. Daca placile video au cunoscut evolutii semnificative în ultimi ani, zona audio a ramas pe plan secund. ASUS si-a asumat schimbarea acestei situatii, prin lansarea tehnologiei exclusiviste SonicMaster, cu ajutorul careia un laptop poate oferi o auditie de cea mai buna calitate.


NX90 este dotat cu tehnologia exclusiva ASUS SonicMaster, o suita de inovatii hardware si software dezvoltate în colaborare cu Bang & Olufsen ICEpower®. Noul portabil integreaza cel mai bun codec, cel mai puternic amplificator disponibil si cele mai mari camere de rezonanta - de zece ori mai mari decât la un notebook obisnuit. Astfel, NX90 poate reda o gama mai larga de sunete, un volum mai puternic si un bass mai profund. Camerele de rezonanta supra-dimensionate si difuzoarele plasate special elimina vibratia si distorsiunea, iar componenta software ajusteaza cu precizie redarea. Utilizatorul va putea asculta un sunet complet si va percepe elementele vocale si pe cele surround întocmai ca la o auditie live.


Design revolutionar
Laptopul ASUS NX90 a fost proiectat în colaborare cu David Lewis, proprietarul studioului de design David Lewis Designers, recunoscut pe plan international drept principala forta din spatele aspectului produselor Bang & Olufsen.
"ASUS NX90 aduce o noua dimensiune în sunetul notebook-urilor. Adauga volumul la ceea ce vizualizezi. Am dorit sa aducem un sunet autentic, mai ales datorita sistemului de boxe foarte bun. Este un concept nou, un sunet nou. Rupem tacerea", a declarat designerul David Lewis, care a câstigat numeroase premii internationale de specialitate si care detine titlul de Royal Designer for Industry (Londra, 1995).


Designul lui ASUS NX90 difera de liniile traditionale ale unui astfel de dispozitiv. Carcasa si suportul pentru mâini sunt acoperite cu aluminiu polizat, în contrast cu tastatura si touch pad-urile negre mate. Este primul laptop cu doua touch pad-uri, pozitionate de fiecare parte a tastaturii, ce ofera o modalitate intuitiva si placuta de gestionare a continutului multimedia, în stilul unui DJ. NX90 este de asemenea, primul notebook din lume care integreaza difuzoarele în ecranul LCD.



NX90 a fost creat sa devina atractia centrala într-un living room, conferind eleganta oricarui decor. De curând, NX90 a fost premiat pentru design cu G Mark Award în cadrul galei Good Design Awards 2010.


Performante deosebite
ASUS este cel mai mare producator din lume în materie de placi de baza, iar laptopul NX90 a beneficiat de cele mai bune componente interne - placa de baza ASUS cu chipset Intel HM55 si placa video ASUS Geforce GT 335M. Fiind dotate cu cele mai noi procesoare Intel Core i7 si cu tehnologii de transfer de date USB 3.0 si Bluetooth 3.0, modelele NX90 ofera cele mai bune performante atât în privinta procesarii, cât si a conectivitatii.
Conceput ca un centru multimedia complet, NX90 este echipat cu un ecran FullHD 1080p cu diagonala de 18,4 inci, pus în valoare de procesorul grafic deosebit de puternic NVIDIA GeForce GT 335M. Imaginile redate sunt clare, detaliate si cu un colorit bogat, la rate de refresh ridicate. Totodata, unitatea optica slot-in Blu-ray combo sau DVD Super Multi face accesibil divertismentul digital de înalta calitate si atunci când utilizatorul se afla în deplasare.


NX90 este disponibil la un pret de aproximativ 10.000 lei.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite