Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente
Incepe faza regionala a "Bataliei creierelor"
IBM Romania anunta startul fazei regionale Europa de Sud-Est a concursului ACM International Collegiate Programming Contest (ICPC), etapa gazduita de Universitatea Politehnica din Bucuresti in perioada 15-17 octombrie.
La aceasta editie participa 53 de echipe din 37 de universitati provenite din 7 tari: Bulgaria, Macedonia, Moldova, Serbia, Turcia, Ucraina si Romania. Romania este reprezentata de 16 echipe din 10 universitati (centrele universitare: Bucuresti, Cluj Napoca, Iasi, Suceava, Targu Mures, Timisoara si Craviova), castigatoare ale selectiei nationale desfasurata in mai 2010 si la care au participat 160 de echipe.
"ACM-ICPC reprezinta forta mobilizatoare in lumea universitara, care genereaza entuziasmul de a rezolva problemele si de a inova la nivel global. Parteneriatul dintre ACM, IBM si universitatile din intreaga lume a devenit o forta in promovarea educatiei si a inovatiei in stiinta calculatoarelor si in inginerie. IBM promoveaza excelenta in domenil tehnologiei informatiei fiind prezenta in toate universitatile din tara, atat prin programul Initiativa Academica, cat si prin crearea de laboratoare moderne unde studentii si doctoranzii au acces la cea mai performanta tehnologie in domeniu"- a declarat prof. Nicolae Tapus, Prorector Universitatea Politehnica din Bucuresti.
IBM este sponsorul concursului la nivel mondial din 1997, perioada in care numarul echipelor a crescut de la 1.100 la peste 8.000, din mai mult de 1.800 de universitati, situate in peste 100 de tari de pe 6 continente.
Sponsorizarea "Bataliei creierelor" (asa cum este supranumit concursul), este una din initiativele globale ale IBM. Colaborarea cu cu peste 250 de universitati in domeniul Stiintei, Managementului si Ingineriei Serviciilor (SSME) a dus la integrarea acestor notiuni in programele de licenta sau Masterat.
"In continuare, lumea se confrunta cu multe probleme critice; in acelasi timp insa creste si posibilitatea utilizarii unor noi tehnologii ce ne ajuta sa ne imbunatatim viata de zi cu zi. In IBM, noi credem ca avem responsabilitatea de a sprijini dezvoltarea urmatoarei generatii de lideri in tehnologie, de a-i ajuta sa inteleaga si sa rezolve problemele lumii actuale. Studentii ce se vor califica in finala mondiala a concursului vor face parte din elita de lideri ce vor crea, dezvolta si executa noi tehnologii pentru viitor. Aliniindu-se conceptului de Smarter Planet, concursul ACM incurajeaza studentii sa creeze programe software mai inteligente pentru a transforma planeta intr-una mai eficienta si mai inteligenta", a mentionat Bogdan Dragos Constantinescu, Country Systems & Technology Group Manager, IBM Romania.
In cadrul concursului, echipe de maxim 3 studenti trebuie sa rezolve, la un singur calculator, 9 probleme selectate de juriul international, folosind doar tehnologii open source. Timpul este limitat la 5 ore, castigatoare fiind echipa cu cel mai mare punctaj sau in caz de egalitate, cu cel mai redus timp de lucru. Rezolvarile trebuie sa treaca 15 teste de verificare, orice eroare (chiar paginarea neconforma) aducand o penalizare si retrimirea problemei spre rezolvare.
Finala editiei 35 se va desfasura intre 27 februarie-4 martie 2011, la Sharm el-Sheikh in Egipt. Ultima finala s-a desfasurat la inceputul lunii februarie 2010 in Harbin, China si a fost castigata de o echipa a Universitatii din Shanghai Jiaotong.
Parerea ta conteaza:
(0/5, 0 voturi)