Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

BenQ lanseaza monitoarele LED pentru birou

02 Noiembrie 2010



BenQ si-a întregit oferta de monitoare bazate pe matricea VA cu noua serie destinata mediului de afaceri, bazata pe ergonomie, consum redus de energie si usurinta în utilizare. Noua gama de monitoare introduce pe lânga posibilitatea de ajustare pe patru directii, pentru a pastra o pozitie anatomica corecta la birou, si o tehnologie noua, denumita Automatic Eye-Protect Sensor, care permite ajustarea automata a luminozitatii monitorului, în functie de conditiile de iluminare ambientala.


„Cu acesta noua serie de monitoare care adreseaza direct zona corporate, suntem mândri sa fim singurul brand de monitoare LCD care ofera display-uri LED pentru toate segmentele de utilizatori: home-entertaiment, slim&stylish, business, gamming, green Eco, monitor TV, True Color (VA panel). Prin aceasta noua gama de produse continuam politica de introducere pe piata a produselor caracterizate prin performante tehnice de top la preturi cât mai accesibile. Consideram ca garantia de 3 ani de tipul „pick-up & return” având costurile suportate în întregime de BenQ, disponibila pe întreg teritoriul României, va fi pe lânga caracteristicile tehnice si costul scazut, un factor de selectie important pentru administratori” a declarat Dragos Salamac, Team Leader BenQ pentru România.


Având în vedere faptul ca noile monitoare din seria BL ofera o paleta larga de dimensiuni între 19” si 24”, formate de ecrane: 5:4, 16:10, 16:9 si rezolutii de la 1280x1024(SXGA) pâna la 1920x1080 (Full HD), acestea vor raspunde unei multitudini dintre necesitatile de utilizare specifice monitoarelor adaptate zonelor de birouri. Modelul BL2400PT se bazeaza pe noile pannel-uri de tip VA, acestea având un unghi de vizibilitate crescut, de 178° (din orice unghi stânga / dreapta / sus / jos), culori fidele, un negru mai intens, un contrast bine definit si claritate. BL2400PT ofera un contrast nativ de 3000:1 (cel mai mare contrast dinamic 20Milioane:1 existent pe piata), rezolutie Full HD 1080p, permitând redarea imaginii în format 16:9 pe o diagonala de 24”.


Monitoare ergonomice, pentru pozitii anatomice corecte

Una dintre principalele inovatii pe care acest monitor le aduce este o tehnologie care pe lânga adaptarea automata a luminozitatii monitorului în functie de iluminarea ambientala, le aduce aminte utilizatorilor sa respecte regula 20/20/20 de mentinere a sanatatii ochilor, amintind utilizatorilor ca o data la fiecare 20 de minute sa îsi fixeze privirea catre un punct îndepartat si sa clipeasca de 20 de ori.
Suprafata mata a monitorului sporeste confortul în vizualizare, datorita faptului ca aceasta nu permite reflexiile suparatoare pentru ochi. Pe lânga confortul vizual, specialistii BenQ au creat un sistem special de ajustare a monitorului pe patru directii, care sa permita pastrarea unei pozitii a corpului anatomic corecta.

Prin noile inovatii implementate în noua serie BL, BenQ încearca reducerea problemelor legate atât de sanatatea ochilor cât si cele legate de pozitiile incorecte ale corpului si astfel a posibilelor dureri lombare sau cervicale.


Eficienta energetica si reducerea costurilor de utilizare

Pe lânga reducerea cu 33% a consumului de energie electrica datorata folosirii tehnologiei LED, noile monitoare BL integreaza un Eco senzor care detecteaza lipsa utilizatorului din fata monitorului (timp total estimat la 20% din timpului petrecut la birou) si schimba automat modul de functionare pe o varianta Eco caracterizata printr-o luminozitate redusa a ecranului. În momentul în care utilizatorul se întoarce în fata monitorului, acesta detecteaza din nou automat prezenta si trece instantaneu în modul normal de functionare.
Comparând seria de 22” BL echipata cu Eco-senzor cu un monitor de tip LED de 22” si apoi cu un monitor de tip CCFL de 22” vom observa o scaderea a consumului de energie electrica cu 25%, respectiv 42.5%, în timp ce cantitatea de CO2 eliminata scade de asemenea cu 25% si respectiv 43%.


Conectivitate si disponibilitate


Avantajele oferite de noile BenQ BL nu se opresc aici, monitoarele din aceasta gama fiind dotate cu boxe încorporate, dar si cu conectivivate multipla: Dsub, DVI-D si DP (Display Port), o noua interfata digitala care va fi utilizata pentru aproximativ toate tipurile de dipozitive. Astfel, companiile vor evita imposibilitatea conectari dispozitivului la diverse echipamente dupa trecerea unei perioade mai îndelungate de utilizare.


Noile monitoare destinate zonei de business BenQ BL sunt disponibile prin intermediul partenerilor BenQ: Darer, IT Direct, RHS, Scop, la un pret estimat între 649 si 1199 RON inclusiv TVA în functie de diagonala si caracteristici tehnice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite