Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Microsoft Romania lanseaza Lync 2010

30 Noiembrie 2010



Lansarea noi generatii a Office Communications Server (OCS), intitulata Lync 2010, este prezentata de catre oficialii Microsoft drept un punct de referinta pe piata solutiilor enterprise de Unified Communication. De altfel, importanta acestui eveniment a fost subliniata si de aparitia lui Bill Gates, „guest star“ la evenimentul oficial de lansare din State. Este adevarat insa ca Gates a fost doar o „prezenta virtuala“ la eveniment, evident prin intermediul noi suite de comunicare unificata lansata de Microsoft. Considerat de catre analistii de piata dept un „OCS tratat cu steroizi“, Lync 2010 este conceput astfel incat, conform oficialilor Microsoft, sa reuneasca toate formele/canalele de comunicare intr-o singura platforma software, care este disponibila/accesibila de pe orice tip de device sau sistem de operare.
Sub noul nume se regasesc noi versiuni ale solutiilor de comunicare unificata ale Microsoft reunite anterior sub umbrela OCS (Communications Online este acum Lync Online, Communicator Web App este Lync Web App etc.), dar si noi functionalitati, accentul major punandu-se acum pe capabilitatile avansate de comunicare in timp real si pe functionalitatile avansate de videoconferinta (zona in care Microsoft colaboreaza puternic cu Polycom – principalul furnizor de echipamente de videoconferinta). Lync 2010 este integrat in suita Microsoft Office 2010, Exchange Server 2010 si SharePoint 2010, fiind disponibil in varianta server sau on-line, pe baza de abonament lunar, la acestea adaugandu-se si o versiune dedicata pentru telefoane mobile (majoritatea sistemelor de operare fiind suportate).
La capitolul beneficii, conform unui studiu Forrester Research, Microsoft Lync Server 2010 are o perioada de acoperire a investitiei de 12 luni, un randament al investitiei (Return on Investment – RoI) de 337% (calculat pe o perioada de 3 ani), permitand realizarea de economii considerabile prin Web si teleconferinte, respectiv scaderea costurilor de deplasare, reducerea costurilor de operare a centralelor telefonice, eficientizarea activitatii de help desk, cresterea productivitatii etc.
Potrivit reprezentantilor Microsoft Romania, desi Lync 2010 este disponibil oficial pe piata locala de la 1 decembrie, la momentul lansarii exista deja doua implementari realizate de catre Crescendo si Pras Consulting la CFR Marfa si Primaria Sectorului 2. De altfel, administratia publica a fost nominalizata de catre Valentina Ion, Business Group Lead Microsoft Romania, drept unul dintre cei mai importanti potentiali beneficiari ai noi platforme lansate de Microsoft. Evenimentul organizat de catre Microsoft Romania a fost alcautit dintr-o serie de demo-uri live ale capabilitatii noi platforme Lync 2010, la acestea adaugandu-se demonstratiile pe zona de echipamente sustinute, in final, de reprezentantii Polycom.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite