Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ce înseamnă „entry-level“ în catalogarea unui server?

01 Decembrie 2010




Adresabilitate

În general, serverele entry level se adresează companiilor din categoria IMM sau filialelor companiilor mari. Totuşi segmentul ţintă al acestei categorii de echipamente este greu de definit, cu precădere pentru producătorii globali ca HP, Fujitsu, IBM sau Dell. „Serverele entry level HP sunt adresate în special companiilor mici/ medii şi/sau clienţilor care vor să instaleze pe ele aplicaţii care nu solicită resurse mari de hardware. În România, clienţii interesaţi de acest tip de echipamente sunt atât companiile mici şi mijlocii, dar şi cele foarte mari şi multinaţionale, având o mare utilizare în special în filialele din teritoriu“, afirmă Tiberiu Beşleagă.


Referindu-se la beneficiarii acestei categorii de servere, Lavinia Svanovici consider că „sunt ideale pentru companiile mici şi mijlocii ale căror patroni targetează susţinerea unei creşteri rapide a volumului de afaceri cu echipamente care nu necesită investiţii importante. Dell oferă şi prin produsele entry level din portofoliul său soluţii fiabile care permit IMM-urilor să petreacă mai puţin timp pentru gestionarea şi mentenanţa echipamentelor şi a resurselor IT, făcând posibilă creşterea perioadei de timp dedicate dezvoltării afacerii“. Pe de altă parte, compania ProSys etichetează ca entry-level doar echipamente cu configuraţii modeste, target-ul principal este reprezentat în primul rând de companii mici care se află la început de drum.


Preţuri

Din punct de vedere al preţurilor, serverele entry-level pornesc de la 3-400 euro şi ajung până la un plafon de 1.400-1.500 de euro, cu unele diferenţe în funcţie de furnizor. Din portofoliul Prosys, cele mai vândute servere entry-level sunt TRUSTER WX1160 şi TRUSTER RX1420, ambele sunt pe platforma mono-procesor Intel Xeon 34xx, primul în varianta tower (opţional rackmount 5U), iar al doilea optimizat pentru rack (1U spaţiu ocupat), cu preţuri de vânzare între 650 USD şi 2.000-2.500USD.
În cazul HP, gama de preţuri porneşte de la 300 de euro cel mai ieftin server (HP Proliant Microserver) şi ajunge, în funcţie de configuraţii şi de modele, până la 1.000 de euro. Cele mai vândute produse din această categorie sunt: HP Proliant ML 110, un server tower, uniprocesor din gama Pentium şi Xeon seria 34xx, şi HP Proliant DL120, un server rack-abil 1U, uniprocesor din gama Pentium şi Xeon seria 34xx, adresat firmelor mici şi mijlocii care au un rack şi care au nevoie de un echipament pentru aplicaţii non-critical business sau care vor să îşi construiască un mic „cloud“. În oferta Genesys Distribuţie, unul dintre cei mai importanţi parteneri locali ai Dell, preţurile pentru gama de servere entry-level sunt între 1.000 şi 4.000 USD, iar cele mai bine vândute produse: Dell PowerEdge T110, T310, din categoria serverelor tower, şi Dell R210, din categoria celor cu montare în rack.


După cum se poate observa, preţurile aferente acestei categorii de servere sunt foarte accesibile, fără ca performanţele să fie neglijabile. În general, aceste servere sunt compacte, silenţioase şi pot fi găzduite în orice încăpere a firmei. Pot rula aplicaţii dintre cele mai diverse oferind un nivel de disponibilitate peste aşteptări.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite